Τουρκία: Ανησυχία από τους αυξανόμενους θανάτους ανεμβολίαστων εγκύων

Τουρκία: Ανησυχία από τους αυξανόμενους θανάτους ανεμβολίαστων εγκύων
Εμβολιασμός εγκύου AP Photo/Matilde Campodonico

Οι επιστήμονες στην Τουρκία ανησυχούν σφόδρα γιατί πολλές έγκυες γυναίκες παραμένουν ανεμβολίαστες. Πολλοί οι θάνατοι σ' αυτήν την κατηγορία.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των ανεμβολίαστων εγκύων γυναικών στην Τουρκία.

Οι γιατροί στη γειτονική χώρα εκπέμπουν SOS καθώς συμπεραίνουν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ότι “τον τελευταίο μήνα χάσαμε όσες εγκύους χάναμε τα προηγούμενα χρόνια σε ένα χρόνο”. Στη διαπίστωση αυτή προχώρησε ο Καθηγητής Λεμζέμ Μοράτογλου Τεκίν, γιατρός σε νοσοκομείο της Αγκυρας.

Η ραγδαία άνοδος των εγκύων γυναικών οφείλεται, όπως διαπιστώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ, στο γεγονός ότι στην Τουρκία η άποψη ότι τα εμβόλια δημιουργούν προβλήματα στο έμβρυο είναι πολύ διαδεδομένη.

“Δεν υπάρχει προφανώς τέτοιο ζήτημα” επισημαίνει ο καθηγητής. “Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού όχι μόνο δεν δημιουργούν προβλήματα στο έμβρυο αλλά αντίθετα δημιουργούν τόσα πολλά αντισώματα που η αντιμετώπιση του ιού καθίσταται απολύτως εφικτή”.

Από πέρυσι, ο κίνδυνος θανάτου εγκύων γυναικών τετραπλασιάστηκε, γεγονός αν μην τι άλλο που προβληματίζει. Οι επιστήμονες στη γείτονα φοβούνται τα χειρότερα ενόψει και του επικείμενου χειμώνα.

Οι ανεμβολίαστες γυναίκες όμως είναι πάρα πολλές. “Αυτήν την ώρα στο νοσοκομεία μας νοσηλεύονται 25 έγκυες γυναίκες με covid-19. Δυστυχώς, καμία από αυτές δεν έχει εμβολιαστεί” διαπιστώνει με απογοήτευση ο καθηγητής Τεκίν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα