Τουρκία: Δραματικές ώρες για σπηλαιολόγο – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού

Τουρκία: Δραματικές ώρες για σπηλαιολόγο – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού
Ο σπηλαιολόγος Mark Dickey. AP

Ένας 40χρονος σπηλαιολόγος από την Αμερική εγκλωβίστηκε στο τρίτο βαθύτερο σπήλαιο της Τουρκίας, καθώς αρρώστησε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης του 40χρονου Αμερικανού σπηλαιολόγου, Mark Dickey, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο τρίτο βαθύτερο σπήλαιο της Τουρκίας, βάθους 1.276 μέτρων, αφού αρρώστησε.

Σύμφωνα με το CNN, ο 40χρονος αποτελεί μέλος μιας ερευνητικής ομάδας στην κοιλάδα Morca, σύμωνα με την Τουρκική Ομοσπονδία Σπηλαίων. Σχεδόν 150 διασώστες συμμετέχουν σε μια “σύνθετη” επιχείρηση για τη διάσωση του Dickey.

“Κατά τη διάρκεια εξερευνητικής αποστολής, με τη συμμετοχή τοπικών και διεθνών ομάδων, ο Αμερικανός σπηλαιολόγος Mark Dickey αρρώστησε σε βάθος 1.120 μέτρων και τέθηκε υπό παρατήρηση στον καταυλισμό του σπηλαίου, που βρίσκεται στα 1.040 μέτρα”, ανέφερε η Ομοσπονδία.

Επιπλέον, παραδόθηκαν στον 40χρονο 6 μονάδες αίματος, καθώς πιστεύεται ότι έπασχε από γαστρεντερική αιμορραγία. Η Ομοσπονδία περιέγραψε την κατάσταση υγείας του σταθερή και συμπλήρωσε πως μπορεί να περπατήσει μόνος του.

“Όπως μπορείτε να δείτε, είμαι όρθιος, είμαι σε εγρήγορση, μιλάω. Αλλά δεν έχω θεραπευτεί εσωτερικά, οπότε θα χρειαστώ πολλή βοήθεια για να φύγω από εδώ”, υποστήριξε ο Dickey.

Ο Bulent Genc, επικεφαλής της ομοσπονδίας, δήλωσε στο CNN, την Πέμπτη (7/9), ότι η διάσωση μπορεί να διαρκέσει μέρες, λόγω του ότι το σπήλαιο είναι βαθύ και στενό. Η ανακοίνωση της επιχείρησης απεγκλωβισμού ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα (4/9).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα