Τουρκία: Κάθειρξη… 11.196 ετών σε ιδρυτή πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων

Τουρκία: Κάθειρξη… 11.196 ετών σε ιδρυτή πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων
Άνδρας στο κινητό που διαχειρίζεται λεφτά. Getty Images

Σε ποινή κάθειρξης χιλιάδων ετών καταδίκασε δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη τον ιδρυτή της πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Thodex, Φαρούκ Φατίχ Οζέρ. Είχε διαφύγει με τα χρήματα των πελατών.

Σε ποινή κάθειρξης, όχι 20 ή 30 αλλά… 11.196 ετών καταδικάστηκε, την Πέμπτη (7/9) ο ιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Thodex, Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, ο οποίος “έβγαλε φτερά”, “πετώντας” εκτός Τουρκίας, με τα χρήματα των πελατών του.

Δύο αδέρφια του βασικού κατηγορουμένου, καταδικάσθηκαν στην ίδια ποινή από το ίδιο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο ιδρυτής της πλατφόρμας Thodex, τον οποίο αναζητούσε η Ιντερπόλ, είχε συλληφθεί, τον Αύγουστο 2022, στην Αλβανία, 16 μήνες μετά τη διαφυγή του από την Τουρκία.

Τον περασμένο Απρίλιο εκδόθηκε στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούσαν τον Φαρούκ Φατίχ Οζέρ ότι διέφυγε με 1.868.200.000 ευρώ, τα οποία ανήκαν σε περίπου 400.000 χρήστες της πλατφόρμας του.

Η πλατφόρμα είχε αναστείλει, από τη μια μέρα στην άλλη, τις δραστηριότητές της, καθώς είχε αναρτήσει ένα περίεργο μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο χρειαζόταν 5 ημέρες, για να διαχειριστεί μια αδιευκρίνιστη εξωτερική επένδυση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Thodex είχε διεξαγάγει εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία, με στόχο την προσέλκυση επενδυτών, υποσχόμενη κυρίως να προσφέρει σε μερικούς από αυτούς πολυτελή αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα