Τουρκία: Κρατήθηκε βουλεύτρια του Die Linke για αναρτήσεις του 2019

Τουρκία: Κρατήθηκε βουλεύτρια του Die Linke για αναρτήσεις του 2019
Police officers stand as family members, colleagues and friends of the victims of Tuesday blasts gather for a memorial ceremony at the Ataturk Airport in Istanbul, Thursday, June 30, 2016. A senior Turkish official on Thursday identified the Istanbul airport attackers as a Russian, Uzbek and Kyrgyz national hours after police carried out sweeping raids across the city looking for Islamic State suspects. Tuesday's gunfire and suicide bombing attack at Ataturk Airport killed dozens and injured over 200. Turkish authorities have banned distribution of images relating to the Ataturk airport attack within Turkey.(AP Photo/Emrah Gurel) AP

Ότι κρατήθηκε από τις τουρκικές αρχές μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος της λόγω αναρτήσεων που είχε κάνει το 2019, καταγγέλλει Γερμανίδα βουλεύτρια

Την κράτησή της από τις τουρκικές αρχές καταγγέλλει Γερμανίδα βουλεύτρια, εξαιτίας, όπως αναφέρει, αναρτήσεων που είχε κάνει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το 2019.

Η Goekay Akbulut, του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, “Die Linke”, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αττάλειας στις 3 Αυγούστου μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος της για “προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας”, αναφέρει η ίδια, σύμφωνα με το Reuters.

Η Γερμανία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη τουρκική διασπορά στον κόσμο, αλλά οι σχέσεις Βερολίνου και Άγκυρας έχουν τεταθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της γερμανικής κριτικής στην πολιτική καταστολής που ακολουθεί ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των αντιπάλων του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, αλλά και την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία το 2019.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, Η Akbulut, Γερμανίδα κουρδικής καταγωγής, γεννημένη στην Τουρκία, αφέθηκε ελεύθερη  μετά από επικοινωνία με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Goekay Akbulut στις επίμαχες αναρτήσεις της, από το 2019, φέρεται να επέκρινε την κυβέρνηση της Άγκυρας για τον “βίαιο πόλεμο που διεξάγει  κατά του κουρδικού πληθυσμού εντός και εκτός” της Τουρκίας.

«Θα ταξιδέψω ξανά στην Τουρκία ως μέρος της αντιπροσωπείας της Γερμανοτουρκικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας και, όπως πάντα, δεν θα διστάσω να πω #FreeThemAll» («Ελευθερώστε τους όλους»), είπε η Akbulut την Κυριακή σε ανάρτηση στο Twitter.

Δεν ήταν σαφές σε τι αναφερόταν, ούτε ποιες από τις αναρτήσεις της στα Social Media οδήγησαν την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Η Goekay Akbulut, ηλικίας 40 ετών, ζήτησε την άρση της απαγόρευσης που επέβαλαν οι γερμανικές αρχές στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που θεωρείται τρομοκρατική ομάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα