Τουρκία-πυρκαγιές: Ο Ερντογάν κήρυξε “ζώνη καταστροφής” τις πληγείσες περιοχές

Τουρκία-πυρκαγιές: Ο Ερντογάν κήρυξε “ζώνη καταστροφής” τις πληγείσες περιοχές
O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. AP

"Θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για να επουλώσουμε τις πληγές τους έθνους, να πληρώσουμε τις ζημιές και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα από πριν", έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στο Twitter.

Το δικό του μήνυμα για τις φονικές πυρκαγιές που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Αττάλειας και γρήγορα επεκτάθηκαν στο νότιο τμήμα της χώρας, έστειλε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Έχουμε δηλώσει τις περιοχές μας που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ως ζώνη καταστροφής. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα για να επουλώσουμε τις πληγές του έθνους μας, να πληρώσουμε για ζημιές και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα από πριν”, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ερντογάν.

Ταυτόχρονα, οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της φωτιάς, διερευνώντας μάλιστα και πιθανό εμπρησμό.

Οι πυρκαγιές στις νότιες περιοχές της Τουρκίας έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο σε τέσσερις ανθρώπους και τη νοσηλεία τουλάχιστον 50 ατόμων, ενώ έχουν προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές, καθώς πολλά σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες αλλά και μαζικές εκκενώσεις σε όλη την ακτή.

Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου, υπήρξαν τουλάχιστον 70 εστίες πυρκαγιάς στη νότια Τουρκία και 14 από αυτές εξακολουθούσαν να καίνε το πρωί του Σαββάτου. Οι φλόγες έπληξαν επίσης τουριστικά θέρετρα στην Τουρκία, καθώς πολλά ξενοδοχεία έπρεπε να εκκενωθούν στις παραθεριστικές πόλεις, όπως στο Μπόντρουμ και τη Μαρμαρίδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα