Τουρκία: Σάλος από δήλωση συμμάχου του Ερντογάν – “Οι 14χρονες είναι έτοιμες για γάμο και παιδιά”

Τουρκία: Σάλος από δήλωση συμμάχου του Ερντογάν – “Οι 14χρονες είναι έτοιμες για γάμο και παιδιά”

Πολιτικός σύμμαχος του Ερντογάν δεν είχε κανένα πρόβλημα να δηλώσει on air ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να παντρεύεται κάποιος μία 14χρονη κοπέλα.

Σύμμαχος του Ερντογάν και ριζοσπάστης ισλαμιστής, ο Φατίχ Ερμπακάν, πιστεύει ότι 14χρονα κορίτσια βρίσκονται σε ώριμη ηλικία για γάμο και απόκτηση παιδιών.

Η σχετική τοποθέτηση του προέδρου του Νέου Κόμματος Ευημερίας έχει γίνει πριν από τα τρία χρόνια, το 2020, ωστόσο ήρθε και πάλι στο φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία.

Ο Ερμπακάν είχε τονίσει αναλυτικά σε ένα πρόγραμμα στο youtube: “Για πολλά χρόνια στην Ανατολία μας, οι πρόγονοί μας παντρεύοταν κορίτσια 14, 15 και 16 ετών και δημιουργούσαν ευτυχισμένα σπίτια. Από τη στιγμή που ένα 14χρονο παιδί έχει φτάσει στη σεξουαλική ωριμότητα, υπάρχει η συγκατάθεσή της”.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση αυτή βουλευτής των Κεμαλιστών τόνισε το προφανές: “Πρόκειται για μία πραγματική απειλή για τα παιδιά. Χρειάζεται αγώνας ενάντια σ’ αυτήν την τρομερή απειλή. Ο Ερντογάν έβαλε στο κοινοβούλιο ανθρώπους που θέλουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα