Τουρκία: Θα διώξουμε με τη βία τις δυνάμεις του Άσαντ από την Ιντλίμπ

Τουρκία: Θα διώξουμε με τη βία τις δυνάμεις του Άσαντ από την Ιντλίμπ
Στρατιώτης στην Ιντλίμπ AP

Μέσω του αντιπροέδρου της, η Τουρκία επανέλαβε την απειλή ότι θα χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα για να απωθήσει τις δυνάμεις του Άσαντ από την Ιντλίμπ.

Η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της στην περιοχή της Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, σε ευθυγράμμιση με τις συμφωνίες με τη Ρωσία και το Ιράν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ύστερα από την κλιμάκωση της βίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Οκτάι δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να σταματήσει την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, επαναλαμβάνοντας την απειλή ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να απωθήσει τις συριακές δυνάμεις εάν δεν αποσυρθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ενισχύεται ο τουρκικός στρατός στη Συρία

Eν τω μεταξύ οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας στο Ιντλίμπ και το Χαλέπι ενισχύθηκαν πολύ τις τελευταίες ημέρες καθώς ακόμα και το Σάββατο κατέφθασαν ενισχύσεις.

Συνολικά, τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει 2025 νέα στρατιωτικά οχήματα και περίπου 6500 άνδρες, δείγμα ότι ο Ερντογάν δίνει μεγάλη σημασία στο εν λόγω μέτωπο και στην “απόκρουση” του Άσαντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα