Τουρκία: Το Πακιστάν ακύρωσε παραγγελία-μαμούθ για στρατιωτικά ελικόπτερα

Τουρκία: Το Πακιστάν ακύρωσε παραγγελία-μαμούθ για στρατιωτικά ελικόπτερα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το Πακιστάν θα αγοράσει τελικά από την Κίνα τα 30 στρατιωτικά ελικόπτερα για τα οποία είχε συμφωνήσει αρχικά με την Τουρκία.

Ένα πολύ μεγάλο ντιλ, συνολικής αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ναυάγησε για την Τουρκία όπως μεταδίδουν ανεξάρτητα τουρκικά ΜΜΕ.

Το Πακιστάν προχώρησε στην ακύρωση πολύ μεγάλης παραγγελίας συνολικά 30 στρατιωτικών ελικοπτέρων ΑΤΑΚ κάτι που επιβεβαίωσαν με τον πιο επίσημο τρόπο οι αρχές της χώρας σε συνέντυξη Τύπου.

Η σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί το 2018 και η τουρκική αμυντική βιομηχανία που ως γνωστόν εξάγει προϊόντα σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής έσπευσε να αρχίσει τη σχετική δουλειά.

Οταν όμως το θέμα έφτασε στο αν τελικά οι Αμερικανοί και Βρετανοί θα δώσουν τη σχετική άδεια για να εξαχθούν οι κινητήρες των ελικοπτέρων (κατασκευάζονται από μία αμερικανοβρετανική σύμπραξη), το stop των Αμερικανών τίναξε τα πάντα στον αέρα.

Με αυτόν τον τρόπο η αμερικανική κυβέρνηση “διαμαρτυρήθηκε” για την εμμονή της Τουρκίας στην αγορά των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία.

Σε ο,τι αφορά το Πακιστάν, στράφηκε για την αγορά ελικοπτέρων στην Κίνα η οποία δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους δεσμεύσεις. Η Τουρκία, σε μία πολύ κρίσιμη οικονομικά συγκυρία, στερείται ένα πολύ σημαντικό ποσό και βλέπει το κύρος της να γνωρίζει πλήγμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα