Τούρκοι χτυπούν και εξευτελίζουν Σύρους πρόσφυγες

Τούρκοι χτυπούν και εξευτελίζουν Σύρους πρόσφυγες

Σύροι πρόσφυγες εμφανίζονται σε φωτογραφίες να φορούν γυναικεία εσώρουχα με φόντο άρματα του τουρκικού στρατού, ενώ βίντεο δείχνει Τούρκους στρατιώτες να τους κλοτσούν και να τους βρίζουν

Σε συλλήψεις αρκετών στρατιωτών προχώρησαν οι τουρκικές αρχές στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει Τούρκους στρατιώτες να χτυπούν και να βρίζουν Σύρους πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα προκειμένου να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου.

Το βίντεο φέρεται να έχει τραβηχτεί στην επαρχία Χατάι κοντά στα σύνορα των δύο χωρών. Ο ένας εκ των στρατιωτών ακούγεται να λέει “Θα ξανάρθετε στην Τουρκία; Σκάστε! Μη φωνάζετε!” ενώ παράλληλα κλωτσά τους πεσμένους στο έδαφος πρόσφυγες. Η γνησιότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε έχει γνωστό το πως διέρρευσε στα Social Media, ωστόσο οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν εκτεταμένη έρευνα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, φωτογραφίες από την ίδια περιοχή εμφανίζουν Σύρους πρόσφυγες να φορούν γυναικεία εσώρουχα με φόντο άρματα του τουρκικού στρατού, ενώ φέρουν μώλωπες και εκδορές.

Ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχολίασαν στο twitter πως το περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα αλλά αποτελούν όπως λένε καθημερινό φαινόμενο.

Πηγή: independent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα