Τραμπ εναντίον Κλίντον: Τελικά ποιος κέρδισε το τελευταίο debate;
Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί τις επίσημες δημοσκοπήσεις για τον νικητή του χθεσινού debate και παρουσιάζει διαδικτυακές έρευνες για να στηρίξει τη θέση του (Pics)
- 20 Οκτωβρίου 2016 17:13
Η τρίτη και τελευταία τηλεοπτική “μονομαχία” ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον, για τις προεδρικές εκλογές, πραγματοποιήθηκε μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών, οι οποίοι και τελικά επέλεξαν – ή θα επιλέξουν στις 8 Νοέμβρη – το νικητή της αναμέτρησης.
Μπορεί το debate να χαρακτηρίστηκε από ένταση ανάμεσα στους δυο υποψηφίους, από κατηγορίες της Χίλαρι Κλίντον κατά της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά αλλά και από την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να απαντήσει αν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου σε περίπτωση ήττας του, όπως και να έχουν όμως τα πράγματα οι δημοσκοπήσεις έδωσαν έναν νικητή.
Σύμφωνα, με την καθιερωμένη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου CNN μετά από επεξεργασία απαντήσεων τηλεθεατών, που πραγματοποιήθηκε και μετά από τη συγκεκριμένη “μονομαχία” των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, νικήτρια ήταν η Χίλαρι Κλίντον.
Συγκεκριμένα, η υποψήφια των Δημοκρατικών κέρδισε ποσοστό 52% των θετικών εντυπώσεων των τηλεθεατών, έναντι ποσοστού 39% του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.
Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν το έβαλε κάτω, καθώς φαίνεται να αμφισβητεί το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης του CNN, αντιπαραβάλλοντας στον λογαριασμό του στο Twitter δυο δημοσκοπήσεις, οι οποίες τον δείχνουν ως απόλυτο κυρίαρχο του χθεσινού ντιμπείτ.
Στην πραγματικότητα, οι δημοσκοπήσεις που παρουσιάζει είναι διαδικτυακές ψηφοφορίες, τις οποίες αντιπαραθέτει με την επίσημη δημοσκόπηση του YouGovUS, που όπως και εκείνη του CNN, επίσης αναδεικνύει νικήτρια την Χίλαρι Κλίντον.
Οι δημοσιεύσεις των ψηφοφοριών από τον Ντόναλντ Τραμπ έχουν ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, τόσο από τους υποστηρικτές της Κλίντον που ισχυρίζονται πως επικαλείται απλές διαδικτυακές έρευνες, για να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους, όσο και από τους υποστηρικτές του ιδίου, που ισχυρίζονται πως οι επίσημες δημοσκοπήσεις είναι στημένες, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ των δυο πλευρών.