Τραγωδία στα Τέμπη: Ο πλανήτης στο πλευρό της Ελλάδας – Τα συλλυπητήρια των ηγετών από όλο τον κόσμο

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο πλανήτης στο πλευρό της Ελλάδας – Τα συλλυπητήρια των ηγετών από όλο τον κόσμο
Eurokinissi

Τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων από το δυστύχημα στα Τέμπη και την συμπαράστασή τους στη χώρα μας εξέφρασαν ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Συγκλονισμένος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είναι ολόκληρος ο πλανήτης, με ηγέτες και σημαντικές προσωπικότητες παγκοσμίως να δηλώνουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα και να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Με μήνυμά του στο twitter o Σαρλ Μισέλ αναφέρει:

«Οι σκέψεις μου είναι με το λαό της Ελλάδας σήμερα το πρωί. Είμαι συγκλονισμένος από τα νέα και τις εικόνες τις σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Κουράγιο και δύναμη στα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους».

«Είμαστε δίπλα σας» αναφέρει στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ.

Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας», σημειώνει στην ανάρτησή της στο τουίτερ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Συμμάχου μας #Ελλάδα μετά την τραγική απώλεια ζωών στη σύγκρουση τρένου κοντά στη Λάρισα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”, έγραψε στο Twitter ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπργκ.

Παράλληλα, σε ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θέλει να εκφράσει στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση της Αθήνας την βαθιά της θλίψη και συγκίνηση για το τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα της περασμένης νύχτας»

«Από την ιταλική κυβέρνηση, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και η ευχή να αναρρώσουν γρήγορα όλοι οι τραυματίες», καταλήγει το ανακοινωθέν.

Επίσης, ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την οδύνη του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και προσεύχεται «για όλους όσους έπληξε η τραγωδία αυτή», ανακοίνωσε το Βατικανό.

«Εμπιστευόμενος τις ψυχές των εκλιπόντων στο στοργικό έλεος του παντοδύναμου Θεού, ο πάπας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες που θρηνούν τους αγαπημένους τους», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο καρδινάλιος υπουργός Εξωτερικών Πιέτρο Παρολίν.

«Προς τους τραυματίες, τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και όλους όσους παρέχουν βοήθεια, ο Σεβασμιότατος στέλνει την ευλογία του για τη δέσμευση και την αλληλεγγύη τους».

Την θλίψη αλλά και την αλληλεγγύη της Γαλλίας διατύπωσε με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ ο Μακρόν αναφέρει ότι «η σκέψη μου είναι στους οικείους του τραγικού δυστυχήματος» και ότι «η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Μήνυμα από Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Συλλυπητήριο μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν ανέφερε ότι είναι βαθιά λυπημένος για την τραγωδία, μετέφερε τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αναλυτικά το tweet για το μήνυμα του Τούρκου προέδρου:

Επίσης, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

“Μάθαμε με λύπη πως πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν χθες βράδυ ως αποτέλεσμα σύγκρουσης τρένων στη γείτονά μας Ελλάδα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, καθώς και στον λαό και στην κυβέρνηση της Ελλάδας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.”

Επιπροσθέτως, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαβίβασε τα συλλυπητήριά του προς τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Συλλυπητήρια και από Μόσχα

Συλλυπητήρια προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της επίσημης εκπροσώπου του Μαρίας Ζαχάροβα για την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ειδικότερα στη δήλωση της η κ. Ζαχάροβα ανέφερε:

“Με βαθιά θλίψη και πόνο έγινε γνωστή στη Ρωσία η είδηση της τραγωδίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα μετωπικής σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες, που έχασαν αγαπημένους και οικείους τους.

Ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα