Τραμπ: Φταίει η εξάπλωση του ισλαμικού τρόμου για τις επιθέσεις στη Βρετανία

Τραμπ: Φταίει η εξάπλωση του ισλαμικού τρόμου για τις επιθέσεις στη Βρετανία
President Donald Trump speaks to the 2017 Value Voters Summit, Friday, Oct. 13, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP Photo/Evan Vucci

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολιάζει τα στοιχεία εγκληματικότητας στη Βρετανία με τρόπο που αφήνει υπαινιγμούς τόσο για το τι μπορεί να κάνει ο ίδιος στη χώρα του όσο και για τους χειρισμούς του Λονδίνου

Την αύξηση της εγκληματικότητας στη Βρετανία με την εξάπλωση της τρομοκρατικής δράσης του ISIS συνδέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σχολιάζοντας την βρετανική έκθεση με τα στοιχεία για την εγκληματικότητα, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

«Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 13% λόγω της εξάπλωσης του ριζοσπαστικού ισλαμικού τρόμου. Αυτό δεν είναι καλό, πρέπει να κρατήσουμε ασφαλή την Αμερική», σχολίασε ο  Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι επίσημοι αριθμοί δείχνουν μια αύξηση της εγκληματικότητας στην Αγγλία και την Ουαλία, με συνολικά 5,2 εκατομμύρια υποθέσεις απ’ τις αρχές του έτους μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αφορούν κυρίως σε σεξουαλικής φύσεως εγκλήματα και σε επιθέσεις με μαχαίρι, ενώ και οι χαρακτηριζόμενες ως τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν επίσης αυξηθεί κατά 60%, μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Βρετανία, πιθανότατα στις αρχές του 2018.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα