Τραμπ: Η πρώτη αντίδραση στην παραίτηση Μπάιντεν

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Την πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην ανακοίνωση της παραίτησης Μπάιντεν από την προεκλογική εκστρατεία κατέγραψε το CNN

¨Ο χειρότερος πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ” ήταν το πρώτο σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ στην είδηση της απόσυρσης από τις εκλογές του Τζο Μπάιντεν.

Το βράδυ της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την εκλογική κούρσα.

Είχε προηγηθεί ένας μήνας πιέσεων και αμφισβητήσεων προς το πρόσωπό του, που εντάθηκαν μετά την εμφάνισή του στο debate απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Στην σχετική επιστολή του ο Τζο Μπάινετν αναφέρει πως η κίνησή του αυτή είναι προς το συμφέρον του κόμματος και της χώρας του και πως στο εξής θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στα προεδρικά του καθήκοντα.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN επικοινώνησε με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να σχολιάσει την απόφαση Μπάιντεν.

“Θα καταγραφεί  ως ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ”, ανέφερε, ενώ σχολίασε πως η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα είναι ευκολότερο να ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου συγκριτικά με τον Δημοκρατικό πρόεδρο.

Στην συνέχεια, ο Τραμπ με ανάρτησή του στο ιδιοκτησίας του κοινωνικό δίκτυο Truth, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Μπάιντεν, αποκαλώντας τον διεφθαρμένο και λέγοντας πως ανέλαβε την προεδρία με ψέματα και πως όλοι γύρω του ήξεραν πως δεν ήταν ικανός να είναι πρόεδρος.

Συγκεκριμένα έγραψε,

“Ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν δεν ήταν κατάλληλος για να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος και σίγουρα δεν είναι κατάλληλος για να υπηρετήσει – Και ποτέ δεν ήταν! Κατέκτησε τη θέση του Προέδρου μόνο με ψέματα, fake news και μην αφήνοντας το υπόγειό του.

Όλοι όσοι ήταν γύρω του, συμπεριλαμβανομένου του γιατρού του και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, γνώριζαν ότι δεν ήταν ικανός να γίνει Πρόεδρος, και δεν ήταν – Και τώρα, δείτε τι έκανε στη χώρα μας, με εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν τα σύνορά μας, εντελώς ανεξέλεγκτα και χωρίς έλεγχο, πολλοί από φυλακές, ψυχιατρεία, και αριθμό ρεκόρ τρομοκρατών.

Θα υποφέρουμε πολύ εξαιτίας της προεδρίας του, αλλά θα αποκαταστήσουμε τη ζημιά που έκανε πολύ γρήγορα. MAKE AMERICA GREAT AGAIN”

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα