Τραμπ: Με ψεύτικες φωτογραφίες ισχυρίζεται ότι τον στηρίζει η Τέιλορ Σουίφτ

Διαβάζεται σε 3'
Τραμπ: Με ψεύτικες φωτογραφίες ισχυρίζεται ότι τον στηρίζει η Τέιλορ Σουίφτ
Taylor Swift AP Photo

Ο Ντόναλντ Τράμπ ανάρτησε στους λογαριασμούς του στα social media μια σειρά φωτογραφιών, που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση AI, υποδηλώνοντας ότι η Τέιλορ Σουίφτ τον υποστηρίζει για τις επερχόμενες εκλογές.

O πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, ανάρτησε στην αρχή στο X και στη συνέχεια στο Truth Social εικόνες κατασκευασμένες από τεχνητή νοημοσύνη, οι οποίες απεικονίζουν την Τέιλορ Σουίφτ και θαυμαστές της να τον υποστηρίζουν για τις επικείμενες εκλογές.

Σύμφωνα με το Sky News, οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τράμπ, στο Truth Social περιλαμβάνουν μια αφίσα της Σουίφτ ντυμένη στα κόκκινα, λευκά και μπλε, με λεζάντα που γράφει: «Η Τέιλορ Σουίφτ θέλει να ψηφίσεις τον Ντόναλντ Τραμπ». “Δέχομαι!” σχολίασε ο Τραμπ.

Οι εικόνες απαρτίζονται, επίσης, από θαυμαστές που φορούν μπλουζάκια “Swifties for Trump”.

Ενώ δύο από τις εικόνες απεικονίζουν μια πραγματική γυναίκα που υποστηρίζει τον Τραμπ, οι περισσότερες από τις γυναίκες δεν είναι αληθινές, αναφέρει ο αμερικανός συνεργάτης του Sky News. Τουλάχιστον 15 είναι οι αναπαραστάσεις ανθρώπων που δημιουργήθηκαν με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η Σουίφτ δεν έχει υποστηρίξει δημόσια έναν υποψήφιο στην κούρσα του 2024, αλλά είχε σταθεί στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν και έχει ασκήσει κριτική στον Τραμπ στο παρελθόν.

Οι αντιδράσεις 

Να σημειωθεί ότι οι αναρτήσεις αναδημοσιεύτηκαν στο X από υποστηρικτές του Τραμπ. Ένας από αυτούς τους λογαριασμούς δημοσίευσε, επίσης, πολλούς οδηγούς για τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στο Substack blog του.

“Δεν υπάρχει κίνημα Swifties For Trump – αλλά θα έπρεπε να υπάρχει”, τόνισε ένας “οπαδός” του Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό, ωθώντας τον υποψήφιο πρόεδρο να αναδημοσιεύσει το σχόλιο. Ωστόσο ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Στίβεν Τσουνγκ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι «οι Swifties για τον Τραμπ είναι ένα τεράστιο κίνημα που μεγαλώνει κάθε μέρα», όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την ψεύτικη εικόνα της Σουίφτ.

Στην πραγματικότητα, οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ έχουν αρχίσει να τάσσονται υπέρ της αντιπάλου του Τράμπ, Κάμαλα Χάρις. Λίγο αφότου ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή τον Ιούλιο, μια ομάδα που ονομάζεται «Swifties for Kamala» ξεκίνησε καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει περισσότερους από 61.000 ακόλουθους στο X. «Δεν εκπροσωπούμε κάθε Swiftie, αλλά νομίζω ότι υπάρχει λόγος που δεν χρειαζόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη για να δείξουμε την υποστήριξή μας στην Κάμαλα» δήλωσε η συνιδρύτρια του οργανισμού, Irene Kim, κάνοντας νύξη στην ενέργεια του Τραμπ.

Οι εικόνες και τα βίντεο της Σουίφτ που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη έχουν γίνει επανειλημμένα viral φέτος, συμπεριλαμβανομένων των deepfake σεξουαλικών εικόνων στο X που παραβίασαν τις οδηγίες της πλατφόρμας.

Να σημειωθεί ότι από την μεριά της Τέιλορ Σουίφτ δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποιο σχόλιο ή αντίδραση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα