Τρεις νεκροί από βομβιστική επίθεση στην Συρία

default image

Τουλάχιστον 3 νεκροί και πέντε τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Καμισλί, ενώ τελούσε εγκαίνια ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA.

Ο βομβιστής ενεργοποίησε το γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε στη γειτονικά αλ-Ουστάνι, στην αναφερόμενη πόλη, όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, δε γνωστοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση αυτή, αλλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μόλις ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος είχε εγκαινιάσει μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην ίδια γειτονιά.

Το παρατηρητήριο, που ενημέρωνεται από το δίκτυο ακτιβιστών του, δηλώνει ότι από την έκρηξη σκοτώθηκαν αρκετοί άνθρωποι, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του πατριάρχη.

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους

Την ίδια ώρα, μαχητικό αεροσκάφος της συριακής αεροπορίας κατέπεσε, αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο στη Χάμα μετά την εκδήλωση τεχνικού προβλήματος, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

Οι δηλώσεις της στρατιωτικής πηγής έγιναν στα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας, χωρίς να γνωστοποιηθεί πότε έγινε η πτώση του αεροσκάφους ή άλλες λεπτομέρειες γύρω από αυτή.

Αρκετά ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη που χρησιμοποιεί η συριακή αεροπορία έχουν καταπέσει από την αρχή της χρονιάς, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που αποδίδονται στην παλαιότητά τους, αλλά και στην πολυετή μάχιμη υπηρεσία τους.

Πηγή των ανταρτών δήλωσε στο Reuters ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν ένα ρωσικής κατασκευής MiG-21, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή η διασταύρωση της πληροφορίας αυτής.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα