Τρολάρει ο Πούτιν: Προτιμώ τη Χάρις για το χαμόγελό της

Διαβάζεται σε 2'
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν Associated Press

O Bλαντίμιρ Πούτιν ρωτήθηκε για την προτίμησή του στις αμερικανικές εκλογές και για την απάντηση επιστράτευσε το χιούμορ.

Η Ρωσία θέλει η Κάμαλα Χάρις να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επικαλούμενος, σε ένα περιπαικτικό, σύμφωνα με το Ρόιτερς, σχόλιο, το «μεταδοτικό» γέλιο της ως λόγο για να την προτιμήσει έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πούτιν μιλούσε μία ημέρα μετά την απαγγελία κατηγοριών από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε βάρος δύο στελεχών ρωσικών μέσων ενημέρωσης για φερόμενο σχέδιο να επηρεάσουν τις εκλογές του Νοεμβρίου διοχετεύοντας φιλορωσική προπαγάνδα.

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου είχε πει νωρίτερα φέτος, προτού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσυρθεί από την αναμέτρηση –σε ένα άλλο σχόλιο που θεωρήθηκε ευρέως ότι δεν έπρεπε να ληφθεί με την κυριολεκτική σημασία του– πως τον προτιμούσε από τον Τραμπ επειδή ο Μπάιντεν είναι ένας πιο προβλέψιμος «παλαιάς σχολής» πολιτικός.

Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως η Ρωσία θέλει στην πραγματικότητα να κερδίσει ο Τραμπ επειδή είναι λιγότερο δεσμευμένος στην υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς βλέπει τις εκλογές τώρα, ο Πούτιν είπε σε ένα οικονομικό φόρουμ, που διεξάγεται στη ρωσική Άπω Ανατολή, πως είναι επιλογή του αμερικανικού λαού.

Όμως πρόσθεσε στη συνέχεια ότι, όπως ο Μπάιντεν συνέστησε στους υποστηρικτές του να στηρίξουν τη Χάρις, «θα κάνουμε το ίδιο, θα την υποστηρίξουμε».

Ο Πούτιν και ο συντονιστής χαμογελούσαν αμφότεροι όταν έκανε το σχόλιο, το οποίο προκάλεσε χειροκροτήματα από το ακροατήριο.

Αναπτύσσοντας την άποψή του για τη Χάρις, ο Πούτιν είπε: «Γελάει τόσο εκφραστικά και μεταδοτικά που σημαίνει ότι όλα είναι μια χαρά μαζί της», είπε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε πως ίσως αυτό να σημαίνει ότι θα αποφύγει να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Σε αντίθεση, ο Πούτιν είπε πως ο Τραμπ, ως πρόεδρος, είχε επιβάλει περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από οποιονδήποτε άλλον ένοικο του Λευκού Οίκου πριν από αυτόν.

«Τελικά, η επιλογή ανήκει στον αμερικανικό λαό, και θα σεβαστούμε την επιλογή αυτή», κατέληξε ο ηγέτης του Κρεμλίνου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα