Τρομακτικά καρέ από τον ισχυρό σεισμό 6,8 Ρίχτερ στα σύνορα Τατζικιστάν – Κίνας

Τρομακτικά καρέ από τον ισχυρό σεισμό 6,8 Ρίχτερ στα σύνορα Τατζικιστάν – Κίνας
Σεισμός στα σύνορα Τατζικιστάν - Κίνας Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στα σύνορα Τατζικιστάν - Κίνας. Πολίτες των δύο χωρών δημοσίευσαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη στιγμή του σεισμού.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στο ανατολικό Τατζικιστάν, στα σύνορα με την Κίνα, νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη (23/2), την ώρα που οι μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό που “χτύπησε” την Τουρκία και τη Συρία είναι ακόμα νωπές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο και το Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με την εγχώρια αρμόδια αρχή 7,2 Ρίχτερ.

Χρήστες του Twitter δημοσίευσαν βίντεο από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου. Σε ένα από αυτα διακρίνεται ένα δωμάτιο να σείεται ενώ ζευγάρι στην Κίνα που επέβαινε σε μηχανή διακρίνεται να πέφτει και την ίδια στιγμή ένα κτίσμα να καταρρέει.

Το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV τοποθέτησε το επίκεντρό του κοντά στα σύνορα της αυτόνομης περιφέρειας Σιντζιάνγκ των Ουιγούρων με το Τατζικιστάν.

Η αραιοκατοικημένη περιοχή όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο περιβάλλεται από τα επιβλητικά όρη Παμίρ. Περίπου είκοσι λεπτά μετά τον πρώτη δόνηση, καταγράφηκε δεύτερη, μεγέθους 5 βαθμών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα