Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του τρίτου τρομοκράτη

default image

Οι γαλλικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του τρίτου τρομοκράτη που συμμετείχε στις συντονισμένες επιθέσεις έξω από το στάδιο "Σταντ ντε Φρανς", ζητώντας οποιαδήποτε πληροφορία συνδέεται με αυτόν. (Pics +Vid)

Η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του τρίτου βομβιστή αυτοκτονίας που συμμετείχε σε μια από τις τρεις επιθέσεις που σημειώθηκαν έξω από το στάδιο “Σταντ ντε Φρανς” την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν ένας εκ των τζιχαντιστών που είχαν ζωστεί με εκρηκτικά και τα πυροδότησαν σε διάσημα περίπου μισής ώρας, όντας απόλυτα συντονισμένοι.

Εντός του γηπέδου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ της εθνικής Γαλλίας και εθνικής Γερμανίας, ενώ τον αγώνα παρακολουθούσαν ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.


Η φωτογραφία του τρομοκράτη δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό των γαλλικών αρχών στο Twitter, με τους ιθύνοντες να ζητούν από τους πολίτες πληροφορίες για τον εικονιζόμενο δράστη.

Κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων βομβιστικών επιθέσεων έξω από το “Σταντ ντε Φρανς” , εκτός από τους τρεις καμικάζι, έχασε τη ζωή του ένας πολίτης, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος από τους τρεις καμικάζι που είχαν ανατιναχθεί έξω από το στάδιο είχε ταυτοποιηθεί ελάχιστες ώρες μετά την επίθεση, από μέλη του χεριού του, που εντοπίστηκαν στον τόπο της τραγωδίας. Επρόκειτο για τον Μπιλάλ Χάντφι, έναν 20χρονο Γάλλο υπήκοο με αλγερινή καταγωγή.

Ενώ, ο δεύτερος καμικάζι είχε ταυτοποιηθεί αρχικά από τα δακτυλικά αποτυπώματά του και σύμφωνα με τις Γαλλικές αρχές είχε περάσει από έλεγχο των ελληνικών αρχών στις 3 Οκτωβρίου, καθώς είχε στην κατοχή του Συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ αλ Μαχμούντ, το οποίο στη συνέχεια αποδείχθηκε πλαστό

Παράλληλα, οι ερευνητές είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ότι ο εικονιζόμενος καμικάζι, αγνώστων στοιχείων, που ανατινάχθηκε στην πύλη H του σταδίου, είχε και αυτός καταγραφεί στις 3 Οκτωβρίου στη Λέρο. Οι δυο τους φέρονται να είχαν πάρει καράβι με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά στις 8 Οκτωβρίου, ενώ αργότερα είχαν περάσει τα σύνορα της Σερβίας, ακολουθώντας τις προσφυγικές ροές.

(Πηγή: Times)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα