Τρόμος στη Σουργκούτ της Ρωσίας. Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά πολιτών

Τρόμος στη Σουργκούτ της Ρωσίας. Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι κατά πολιτών

Άνδρας επιτέθηκε σε πολίτες πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Βίντεο ντοκουμέντο μετά την εξουδετέρωση του δράστη. Η αστυνομία δεν λαμβάνει ως "βασική υπόθεση" την τρομοκρατική ενέργεια

Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε πεζούς στη ρωσική πόλη Σουργκούτ, τραυματίζοντας οκτώ ανθρώπους. Η αστυνομία της πόλης φαίνεται πως άνοιξε πυρ και σκότωσε το δράστη. Το περιστατικό συνέβη στις 11.20 το πρωί του Σαββάτου, χωρίς ευτυχώς κανείς από τους πολίτες να χάσει τη ζωή του.

Οι αρχές που επενέβησαν άμεσα, προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια της επίθεσης, αλλά και την ταυτότητα του δράστη που έχασε τη ζωή του. Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται οι κινήσεις των αστυνομικών αμέσως μετά το περιστατικό.

Δείτε το βίντεο:

Η πόλη Σουργκούτ είναι η μεγαλύτερη στον αυτόνομο θύλακα της Χαντίας – Μανσίας, που υπόκειται στη ρωσική ομοσπονδία, με πληθυσμό που ξεπερνά τους 360.000 κατοίκους. Ο θύλακας ιδρύθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1930 ως ο Αυτόνομος Θύλακας Οστιάκ-Βογκούλ. Τον Οκτώβριο του 1940, μετονομάστηκε σε Εθνικός Θύλακας της Χαντίας-Μανσίας.

Αμέσως το twitter γέμισε με φωτογραφίες από την επιχείρηση της αστυνομίας, αλλά και τον τόπο της επίθεσης, όπου σε πολλά σημεία φαίνονται μεγάλες κηλίδες αίματος στο έδαφος. Μάλιστα, γίνεται λόγος για μια ζώνη με εκρηκτικά που φέρεται να είχε στη μέση του ο δράστης, η οποία όμως όπως όλα δείχνουν ήταν ψεύτικη.

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στην πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας αναγνωρίστηκε, ανακοίνωσε αργότερα η τοπική αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζει το επεισόδιο ως τρομοκρατική ενέργεια. “Η εκδοχή σύμφωνα με την οποία η επίθεση ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια δεν είναι η βασική υπόθεση” που ερευνούν οι αρχές, ανέφερε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο άνδρας ήταν ένας 23χρονος κάτοικος της περιοχής με τις αρχές να εξετάζουν την πιθανότητα να αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, εξήγησε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών Σβετλάνα Πετρένκο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα