Twitter: Επαναφέρει τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής πρόληψης αυτοκτονιών

Twitter: Επαναφέρει τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής πρόληψης αυτοκτονιών
Twitter AP Photo/Jeff Chiu

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία #ThereIsHelp του Twitter που προωθούσε τηλεφωνικές γραμμές πρόληψης αυτοκτονιών μετά την κατακραυγή των χρηστών.

Η Twitter Inc προχώρησε στην αποκατάσταση μιας λειτουργίας προώθησης τηλεφωνικών γραμμών άμεσης πρόληψης των αυτοκτονιών, αλλά και άλλων λειτουργιών ασφάλειας για τους χρήστες που επιζητούν το περιεχόμενο συγκεκριμένων αναρτήσεων.

Η εταιρεία προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια μετά την κατακραυγή και τις πιέσεις από συγκεκριμένους χρήστες και ομάδες καταναλωτών για την απενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Η λειτουργία, γνωστή ως #ThereIsHelp, τοποθέτησε ένα banner στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης για ορισμένα θέματα, με επαφές για οργανισμούς υποστήριξης σε πολλές χώρες που σχετίζονται με ψυχική υγεία, HIV, εμβόλια, σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, Covid-19, βία με βάση το φύλο , φυσικές καταστροφές και ελευθερία έκφρασης.

Το πρακτορείο Reuters δήλωσε την Παρασκευή ότι η λειτουργία είχε καταργηθεί πριν από μερικές ημέρες και επικαλούμενο δύο πηγές που είχαν λάβει σχετική ενημέρωση, σύμφωνα με τις οποίες, η απενεργοποίηση έγινε μετά από εντολή του νέου ιδιοκτήτη της Twitter Inc, Έλον Μασκ.

Μετά τη δημοσιοποίηση, η επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, Ella Irwin, επιβεβαίωσε την αφαίρεση αλλά είπε ότι ήταν προσωρινή, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Μασκ από την άλλη αρνήθηκε ότι η λειτουργία είχε αφαιρεθεί και χαρακτήρισε την αναφορά του Reuters “fake news“.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκθεση εμφανίστηκε στην αρχή των εορτών των Χριστουγέννων, που για πολλούς θεωρείται μία δύσκολη περίοδος, προκάλεσε ευρεία ανησυχία.

“Αυτή είναι η χειρότερη εποχή του χρόνου για να καταργηθεί η δυνατότητα πρόληψης αυτοκτονιών”, έγραψε η Jane Manchun Wong, προγραμματίστρια λογισμικού και χρήστης του Twitter. «Αντί να αφήσουν ένα χρονικό κενό χωρίς ανανέωση της λειτουργίας πρόληψης αυτοκτονιών, θα μπορούσαν να κρατήσουν την παλιά υπενθύμιση και να την αντικαταστήσουν με μία νέα όταν θα είναι έτοιμη”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα