Τζο Μπάιντεν: Δημοκρατικοί απευθύνουν έκκληση – “Παράδωσε τη σκυτάλη”

Διαβάζεται σε 2'
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν 2024 Susan Walsh/AP Photo

Πληθαίνουν οι πιέσεις από Δημοκρατικούς βουλευτές προς τον Τζο Μπάιντεν, τον οποίον καλούν να αποσυρθεί από τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι βουλευτές των Δημοκρατικών Μπραντ Σνάιντερ και Χίλαρι Σόλτεν κάλεσαν σήμερα τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Υπογραμμίζοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο Μπάιντεν για όσα έχει προσφέρει στη χώρα, ο 63χρονος Μπραντ Σνάιντερ αναφέρει σε δήλωσή του πως “ήρθε η ώρα (ο Τζο Μπάιντεν) να παραδώσει ηρωικά την σκυτάλη σε μια νέα γενιά ηγετών που θα μας καθοδηγήσει στο μέλλον”.

Νωρίτερα σήμερα, η 42χρονη Χίλαρι Σόλτεν απηύθυνε την ίδια έκκληση μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Δεν έχει να κάνει με το παρελθόν, αλλά με το μέλλον. Είναι ώρα να παραδώσει τη σκυτάλη (στον επόμενο)”, έγραψε και τόνισε πως “είναι αναγκαίο να έχουμε τον ισχυρότερο δυνατόν υποψήφιο στην κορυφή του ψηφοδελτίου”.

Μέχρι στιγμής, 11 βουλευτές και ένας γερουσιαστής των Δημοκρατικών έχουν καλέσει δημοσίως τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα.

Πρόκειται για τους βουλευτές Λόιντ Ντόγκετ (Τέξας), Ραούλ Γκριχάλβα (Αριζόνα), Σεθ Μούλτον (Μασαχουσέτη), Μάικ Κουίγκλι (Ιλινόι), Άντζι Κρεγκ (Μινεσότα), Άνταμ Σμιθ (Ουάσινγκτον), Μίκι Σέριλ (Νιου Τζέρσεϊ), Πατ Ράιαν (Νέα Υόρκη), Ερλ Μπλουμενάουερ (Όρεγκον), Χίλαρι Σόλτεν (Μίσιγκαν), Μπραντ Σνάιντερ (Ιλινόι) και τον γερουσιαστή Πίτερ Γουέλτς (Βερμόντ).

Είχε προηγηθεί το άρθρο του Τζορτζ Κλούνεϊ στους New York Times, στο οποίο ο Αμερικανός ηθοποιός, ένθερμος Δημοκρατικός που εμπλέκεται ενεργά στη συγκέντρωση χρημάτων για το κόμμα, έγραψε πως αγαπάει τον Τζο Μπάιντεν “αλλά χρειαζόμαστε έναν νέο υποψήφιο”.

Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Ως αντιπρόεδρο και ως πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο μου και πιστεύω σε αυτόν. Πιστεύω στον χαρακτήρα του. Πιστεύω στην ηθική του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κέρδισε πολλές από τις μάχες που αντιμετώπισε.

Αλλά η μόνη μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι η μάχη ενάντια στο χρόνο. Κανείς μας δεν μπορεί. Είναι οδυνηρό να το λέω, αλλά ο Τζο Μπάιντεν με τον οποίο ήμουν μαζί πριν από τρεις εβδομάδες στη φιλανθρωπική εκδήλωση δεν ήταν ο Τζο ‘big F-ing deal’ Μπάιντεν του 2010. Δεν ήταν καν ο Τζο Μπάιντεν του 2020. Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που όλοι είδαμε στο ντιμπέιτ”, έγραψε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα