“United By Pride 2023”: Έρχεται το δεύτερο διακοινοτικό Pride στην Κύπρο

“United By Pride 2023”: Έρχεται το δεύτερο διακοινοτικό Pride στην Κύπρο
Pride, Κύπρος AP Photo/Petros Karadjias

Το "United By Pride" αποτελεί την πρώτη διακοινοτική διοργάνωση Pride στην Κύπρο και είναι εξ ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενη και αυτοοργανωμένη, ενώ όλοι οι συντελεστές, οι DJ's, καλλιτέχνες και οι συνεργάτες είναι μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Όλα είναι έτοιμα για τη Διακοινοτική Πορεία Υπερηφάνειας «United by Pride» η οποία περιλαμβάνει δύο παράλληλες πορείες που θα ξεκινήσουν στις 18:00 από δύο κεντρικά σημεία της Λευκωσίας το Σάββατο (17/6), την Πλατεία Ελευθερίας και το Πάρκο Κουγιούλου.

Το United by Pride είναι η πρώτη διακοινοτική διοργάνωση Pride στην Κύπρο και είναι εξ ολοκλήρου αυτοχρηματοδοτούμενη και αυτοοργανωμένη, ενώ όλοι οι συντελεστές, οι DJ’s, καλλιτέχνες και οι συνεργάτες είναι μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Φέτος η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τους Queer Collective Cy, Queer Cyprus Association, LGBTQIA+& Allies Students Club του Πανεπιστημίου Κύπρου, LGBT Pilipinas, African LGBTIQ+ Community Cyprus, LGBTQ+ Κυπριακή Διασπορά και European University Cyprus LGBTQI+ Society, όπως αναφέρει το avant-garde.com.cy.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο παράλληλες πορείες που θα ξεκινήσουν στις 18:00 από δύο κεντρικά σημεία της Λευκωσίας, την Πλατεία Ελευθερίας και το Πάρκο Κουγιούλου.

Οι πορείες θα καταλήξουν στην ουδέτερη ζώνη του ΟΗΕ στις 19:00, όπου θα συνδημιουργηθεί ένα συμβολικό χώρο συγκέντρωσης στέλνοντας το μήνυμα της συμμετοχικότητας, της δικαιοσύνης, της ειρήνηε και της ενότητας.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με DJ και drag show μέχρι τις 23:00.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα