Β. Κορέα: Απόβρασμα, ο διπλωμάτης που αυτομόλησε στη Ν. Κορέα

default image

Το καθεστώς επικρίνει και τη Βρετανία, η οποία αν και είχε ενημερωθεί για τα εγκλήματα του διπλωμάτη, δεν τον είχε εκδώσει, όπως της είχε ζητηθεί

Επίθεση στον Βορειοκορεάτη διπλωμάτη στο Λονδίνο, ο οποίος αυτομόλησε στη Νότια Κορέα, εξαπέλυσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, κατηγορώντας τον ότι αποσκίρτησε προκειμένου να γλιτώσει την τιμωρία για μια σειρά από εγκλήματα που είχε κάνει, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού παιδιού και για τα οποία η Πιονγκγιάνγκ είχε ζητήσει την έκδοσή του.

Το KCNA δεν αναφέρει το όνομα του, ωστόσο πριν λίγες μέρες η Ν. Κορέα είχε ανακοινώσει ότι ο Τάε Γιονγκ Χο, αναπληρωτής πρεσβευτής της Β. Κορέας στο Λονδίνο, είχε φτάσει στη χώρα με την οικογένειά του.

Ο Τάε είναι ο πιο υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Β. Κορέας που εγκαταλείπει το απομονωμένο καθεστώς της χώρας του για την δημοκρατική Ν. Κορέα.

“Ο φυγάς διατάχθηκε τον Ιούνιο να απολογηθεί για υπεξαίρεση χρημάτων από τα κρατικά ταμεία, διαρροή κρατικών μυστικών και βιασμούς παιδιών”, ανέφερε το KNCA, προσθέτοντας ότι είχε ενημερωθεί το Λονδίνο για τα εγκλήματά του και του είχε ζητηθεί να τον παραδώσει.

Αντ΄αυτού, συνεχίζει, η Βρετανία “έδωσε τον φυγόδικο χωρίς διαβατήριο στις μαριονέτες της της Ν. Κορέας και παραμέλησε το καθήκον της να προστατεύσει τους διπλωμάτες που ζουν στη χώρα”.

“(Ο διπλωμάτης) αξίζει σαφώς τιμωρία για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει αλλά αποδείχτηκε ότι είναι απόβρασμα που δεν έχει καμία πίστη, συνείδηση και ηθική ως άνθρωπος, τρέχοντας μακριά για να επιβιώσει και εγκαταλείποντας την πατρίδα, τους γονείς και τα αδέλφια του που τον μεγάλωσαν και του στάθηκαν”, τονίζει το KCNA.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα