Βασιλιάς Κάρολος: Ακτιβιστές για το κλίμα έριξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμά του

Βασιλιάς Κάρολος: Ακτιβιστές για το κλίμα έριξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμά του
twitter/juststopoil

Στο μουσείο της Μαντάμ Τισό βρέθηκαν ακτιβιστές της "Just Stop Oil", όπου επιτέθηκαν με τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Κάρολου.

Νέα παρέμβαση για την καταστροφή του κλίματος από την ομάδα “Just Stop Oil”, οι οποίοι βρέθηκαν αυτή τη φορά στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό.

Στόχος τους δεν ήταν άλλος από τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος δέχτηκε μια τούρτα στο πρόσωπο του κέρινου ομοιώματός του. Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε δύο διαδηλωτές που φορούσαν μπλουζάκια Just Stop Oil να πετούν την τούρτα στο πρόσωπο του βασιλιά.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για εγκληματικές ζημιές.

Η ανακοίνωση του μουσείου

“Περίπου στις 10.50 π.μ. σήμερα (24 Οκτωβρίου), διαδηλωτές εισήλθαν στη ζώνη ‘World Stage’ στο Madame Tussauds του Λονδίνου και φάνηκε να πετούν κάτι που πιστεύεται ότι ήταν τούρτα στις φιγούρες της βασιλικής οικογένειας.

Η ομάδα ασφαλείας μας αντιμετώπισε το περιστατικό γρήγορα και συνεργαζόμαστε στενά με τη Μητροπολιτική Αστυνομία για το θέμα αυτό. Η ατραξιόν παραμένει ανοιχτή, με το σκηνικό της Βασιλικής Οικογένειας να είναι προσωρινά κλειστό“.

Ζητούν να σταματήσουν όλες οι συμφωνίες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Οι διαδηλωτές ζητούσαν από την κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις νέες άδειες και εγκρίσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η παραπάνω ενέργεια έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων, όπως αυτή της επίθεσης με ντοματόσουπα στα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη της Βρετανίας.

Ο διάσημος πίνακας, έκτοτε καθαρίστηκε και εκτέθηκε ξανά. Η γκαλερί δήλωσε ότι ο πίνακας ήταν καλυμμένος από γυαλί και ως εκ τούτου δεν είχε υποστεί ζημιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα