Βασιλιάς Κάρολος: Το διάγγελμα από τον διάδοχο της Ελισάβετ – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Το διάγγελμα από τον διάδοχο της Ελισάβετ –  LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Το διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου Youtube

Ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας Κάρολος Γ' απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό με τηλεοπτικό διάγγελμα. Δείτε LIVE την ομιλία του.

Στον λαό της Μεγάλης Βρετανίας απευθύνθηκε ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας Κάρολος Γ’, ο οποίος είδε τη στιγμή που περίμενε σε όλο του το βίο να φτάνει.

Ο νέος κάτοχος του βρετανικού στέμματος, μετά το θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα, το οποίο αποτελεί μέρος του Πρωτοκόλλου που προβλέπεται για τη διαδοχή στο χρόνο.

Οπως αναμενόταν, αυτό το πρωτόκολλο τηρείται απαρέγκλιτα.

Κατά το διάγγελμά του, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Κάρολος απέτισε φορό τιμής στη μητέρα του και δεσμεύτηκε να υπηρετεί το βρετανικό λαό με αίσθηση καθήκοντος.

Δείτε live το διάγγελμα του νέου βασιλιά:

“Σας μιλάω σήμερα με συναισθήματα βαθιάς λύπης. Σε όλη της τη ζωή, η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα, η αγαπημένη μου μητέρα, ήταν έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου.

Της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που θα είχε οποιαδήποτε οικογένεια στη μητέρα της, για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση και το παράδειγμά της.

Η Βασίλισα Ελισάβετ έζησε μία καλή ζωή, μία υπόσχεση που ήταν γραφτό να κρατηθεί και η οποία θρηνείται πιο βαθιά μετά τον θάνατό της.

Θυσιάστηκε για να το καθήκον της. Η αφοσίωσή της και το πάθος της ως κυρίαρχη δεν αμφιταλαντεύτηκαν ποτέ σε περιόδους αλλαγής και προόδου, σε περιόδους χαράς και γιορτής ή σε περιόδους λύπης και απώλειας.

Όταν η Βασίλισσα ανέβηκε στο θρόνο, η Βρετανία και ο κόσμος εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν τις στερήσεις και τα επακόλουθα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εξακολουθούσαν να ζουν σύμφωνα με τις συμβάσεις των προηγούμενων εποχών”.

Βασίλισσα Ελισάβετ (1926-2022): Η ζωή της

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα