Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανταποκριτής του BBC εξηγεί γιατί οι ανησυχίες για την υγεία της είναι σοβαρές

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανταποκριτής του BBC εξηγεί γιατί οι ανησυχίες για την υγεία της είναι σοβαρές
Η Βασίλισσα Ελισάβετ AP

Βασιλικός ανταποκριτής του BBC εξήγησε γιατί η ανακοίνωση για την υγεία της βασίλισσας σήμερα το απόγευμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ενώ αναφέρθηκε σε φήμες πως η ίδια είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

“Η δήλωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα το απόγευμα ήταν εξαιρετικά σπάνια και πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη”, δήλωσε ο βασιλικός εμπειρογνώμονας, καθώς πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώνονται στο Μπαλμόραλ για να είναι δίπλα στην Βασίλισσα Ελισάβετ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη) πως οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Η μονάρχης αυτή τη στιγμή ξεκουράζεται στο Μπαλμόραλ με πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας να καταφθάνουν στο σκωτσέζικο κτήμα για να την επισκεφτούν.

Η δήλωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφερε:” Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της Βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Βρίσκεται άνετα στο Μπαλμόραλ“.

Ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Nicholas Witchell, εξήγησε γιατί η δήλωση του παλατιού για την υγεία της Βασίλισσας είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

“Πιστεύω ότι αυτή είναι σαφώς μια πολύ σημαντική στιγμή. Για όλους τους λόγους που λέγαμε την τελευταία ώρα περίπου. Το γεγονός ότι το παλάτι, που συνήθως δεν σχολιάζει την κατάσταση της υγείας της ή την εξέλιξη της ευημερίας της, αυτή τη φορά λέει ότι οι γιατροί ανησυχούν, αν και ταυτόχρονα λένε ότι παραμένει άνετη στο Balmoral. Το γεγονός ότι όλα τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται στο Μπαλμόραλ. Ταυτίζομαι με αυτό που λένε οι πολιτικοί ότι υπάρχει μια “βαθιά ανησυχία”. Ελπίζω για το καλύτερο, αλλά, ας είμαστε εντελώς ειλικρινείς τώρα, προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο”. είπε αρχικά ο Nicholas Witchell.

Οι φήμες για τον καρκίνο

Σε μια μεταγενέστερη ενημέρωση του BBC, ο βασιλικός ανταποκριτής Nicholas Witchell αναφέρθηκε σε φήμες πως η βασίλισσα είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

“Νομίζω ότι πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχουν λόγοι ανησυχίας. Υπήρξε αυτή η σταδιακή επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας. Τους τελευταίους μήνες, δεν υπήρξε απότομη και ξαφνική επιδείνωση. Αλλά νομίζω ότι ξεκάθαρα τις τελευταίες 24 έως 48 ώρες, οι γιατροί εκφράζουν εντονότερα την ανησυχία τους.

Δεν ξέρουμε αν είναι απλώς αυτό το θέμα κινητικότητας ή αν υπάρχει και υπήρξε κάτι άλλο και ξέρετε, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς, υπήρξαν φήμες για καρκίνους, αλλά όχι, φυσικά, επιβεβαίωση και δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς αυτά τα θέματα θεωρούνται ιδιωτικά. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, εξακολουθείτε να δικαιούστε το ιδιωτικό απόρρητο των ασθενών”, δήλωσε ο βασιλικός ανταποκριτής Nicholas Witchell.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα