Βέλγιο: Αύξηση των περιπτώσεων “ψευτο-οδοντιάτρων” με πτυχίο από τη Ρουμανία

Βέλγιο: Αύξηση των περιπτώσεων “ψευτο-οδοντιάτρων” με πτυχίο από τη Ρουμανία
Οδοντίατρος Getty Images/iStockphoto

Η φλαμανδική επαγγελματική ένωση οδοντιάτρων στο Βέλγιο εκφράζει την ανησυχία της για τα πτυχία οδοντριατρικής από τη Ρουμανία, καθώς αποκτούνται κυρίως από ιδιωτικές σχολές έναντι πληρωμής.

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν οι περιπτώσεις ψευτο-οδοντιάτρων” με πτυχίο από τη Ρουμανία στο Βέλγιο, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Από το 2018, καταγράφηκαν πολλά περιστατικά απάτης που αφορούν ξενούς οδοντιάτρους, σύμφωνα με την εφημερίδαDe Standaard”. Η φλαμανδική ένωση οδοντιάτρων επισημαίνει ότι το πρόβλημα αφορά κυρίως στις ιδιωτικές σχολές στη Ρουμανία, όπου το πτυχίο αποκτάται απλώς έναντι πληρωμής.

Όπως καταγγέλει η φλαμανδική ένωση οδοντιάτρων, σε πολλές περιπτώσεις οι οδοντίατροι με πτυχίο από τη Ρουμανία, δεν έχουν καμία γνώση οδοντιατρικής.

“Όταν έρχονται ενώπιον της επιτροπής αναγνώρισης, δεν μπορούν να απαντήσουν στις πιο απλές ερωτήσεις”, ανέφερε ο Φρανκ Χερεμπούτ, πρόεδρος της ένωσης. “Γνωρίζουμε ιδιωτικές σχολές στη Ρουμανία από τις οποίες είναι δυνατόν κάποιος να αποφοιτήσει με αμοιβή”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Ασφάλισης Ασθενείας και Αναπηρίας, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 27 περιπτώσεις “σκόπιμης απάτης” την τελευταία πενταετία.

Η Φλαμανδή υπουργός Υγείας, Χίλντε Κρέβιτς, εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση, ενώ το γραφείο του ομοσπονδιακού υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας, Φρανκ Βαντενμπρούκε, ήρθε σε επικοινωνία με τις ρουμανικές αρχές, προκειμένου να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους ελέγχεται η ποιότητα των διπλωμάτων των οδοντιάτρων. “Οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές. Εξετάζονται λύσεις για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η αυθεντικότητα των πτυχίων οδοντιατρικής”, δήλωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα