Βίντεο: Αυτές είναι οι πιο αγαπημένες ράτσες σκύλων

Βίντεο: Αυτές είναι οι πιο αγαπημένες ράτσες σκύλων
Σκυλιά -Φωτό αρχείου AP

Ο σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου και οι άνθρωποι φαίνεται πως παραμένουν πιστοί στις ράτσες σκύλων που προτιμούν να τους συντροφεύουν στη ζωή τους. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μεγάλη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ για τις πιο αγαπημένες ράτσες των ζωόφιλων

Την ετήσια έκθεση με τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές ράτσες σκύλων στις ΗΠΑ δημοσιοποίησε η Αμερικανική Ένωση Κυνοτροφείων. Το βασικό εύρημα της έρευνας είναι ότι οι Αμερικανοί παραμένουν πιστοί στις ράτσες σκύλων, με τους οποίους μοιράζονται τη ζωή τους, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται για μία ακόμη χρονιά τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ. Είναι αξιαγάπητα, πανέξυπνα, κοινωνικά και φυσικά πανέμορφα χάρη στο ξεχωριστό “χρυσαφί” τρίχωμα τους, γεγονός που ίσως εξηγεί γιατί παραμένουν αμετακίνητα στην πρώτη θέση των επιλογών των Αμερικανών τα τελευταία 27χρόνια.

Στη λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 196 ράτσες. Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο κόσμος εξακολουθεί να προτιμά τις ράτσες που γνωρίζει και αγαπά εδώ και χρόνια, ενώ κάποιες που σπάνιες ή ακριβές ράτσες, που μπορεί να εμφανίζονται πρώτες στις αναζητήσεις στο Ίντερνετ όπως τα περίφημα σκυλιά ράτσας Κόργκι που λατρεύει η βασίλισσα Ελισάβετ, είναι πιο χαμηλά στις προτιμήσεις των “απλών” ανθρώπων.

Την πρώτη δεκάδα στις προτιμήσεις των Αμερικανών συνθέτουν οι ακόλουθες ράτσες:

1) Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

2) Γερμανικός Ποιμενικός (Λυκόσκυλο)

3) Γκόλντεν Ριτρίβερ

4) Γαλλικά Μπουλντόγκ

5) Μπουλντόγκ

6) Μπιγκλς

7) Κανίς

8) Ροτβάιλερς

9) Γιορκσάιρ Τεριέ

10) Πόιντερς

Δείτε ολόκληρη τη λίστα ΕΔΩ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα