Βίντεο: Επεισόδιο Μπάιντεν με Βρετανό δημοσιογράφο – Άναυδος ο Στάρμερ

Διαβάζεται σε 2'
Βίντεο: Επεισόδιο Μπάιντεν με Βρετανό δημοσιογράφο – Άναυδος ο Στάρμερ
Stefan Rousseau/Pool via AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ, επέπληξε δημοσιογράφο που βιάστηκε να του απευθύνει ερώτηση.

Επεισόδιο με έναν Βρετανό δημοσιογράφο είχε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ενοχλήθηκε από την πρωτοβουλία και επιμονή του να τού απευθύνει ερώτηση, πριν αυτός κάνει την πρώτη εισαγωγική του τοποθέτηση.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν επέπληξε τον δημοσιογράφο, όταν εκείνος του ζήτησε να σχολιάσει τη δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα βρίσκονταν ουσιαστικά σε πόλεμο εάν ο Αμερικανός αρχηγός άρει τους περιορισμούς στη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία εντός της Ρωσίας.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε “τι λέτε για αυτό το γεγονός;”, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε:

“Λέω να κάνεις ησυχία μέχρι να μιλήσω. Οκ; Αυτό λέω. Καλή ιδέα;”.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε: “Μα τι λέτε στην απειλή πολέμου του Βλαντιμίρ Πούτιν, κύριε; Είναι μια σοβαρή απειλή”.

“Πρέπει να κάνεις ησυχία. Θα κάνω δήλωση εδώ, εντάξει;”, απάντησε ο Μπάιντεν.

Από τη βρετανική πλευρά, αρχικά υποδέχτηκαν τη στιχομυθία με ένα χλιαρό γέλιο, στη συνέχεια ωστόσο υπήρξε έντονη αμηχανία, η οποία αποτυπώθηκε και στο πρόσωπο του Κιρ Στάρμερ.

Ο δημοσιογράφος ήταν μέλος της βρετανικής αποστολής, στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί εκπρόσωποι του Τύπου. Φαίνεται, λοιπόν, πως δεν ήταν εξοικειωμένος με την αμερικανική συνήθεια, δηλαδή να περιμένει μέχρι να τελειώσει η εισαγωγική τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου πριν εκείνος κάνει τις δικές του ερωτήσεις.

Όπως και έγινε τελικά, θέτοντας εκ νέου την ίδια ερώτηση. Ήταν αυτή που έφερε και την ατάκα του προέδρου των ΗΠΑ για τον Πούτιν, τίτλος στα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ σήμερα, Σάββατο: “Δεν σκέφτομαι ιδιαίτερα τον Βλαντιμίρ Πούτιν”.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα