Βίντεο: Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε παγόβουνο στην Αλάσκα

Διαβάζεται σε 3'
Βίντεο: Κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε σε παγόβουνο στην Αλάσκα
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Αναστάτωση σε επιβάτες και πλήρωμα πλοίου στην Αλάσκα προκάλεσε η πρόσκρουση σε παγόβουνο.

Το ναυάγιο του Τιτανικού είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες να ακούσεις σε ένα πλοίο – αλλά αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ένας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Carnival Spirit την περασμένη εβδομάδα, αφού το πλοίο προσέκρουσε απροσδόκητα σε παγόβουνο.

Όπως αναφέρει το CNN το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το περιστατικό, κανείς δεν τραυματίστηκε και το πλοίο δεν υπέστη ζημιές, με εκπρόσωπο της Carnival Cruise Line να αναφέρει ότι το πλοίο προσέκρουσε σε «ένα περιπλανώμενο κομμάτι πάγου».

Το Carnival Spirit έπλεε στο Tracy Arm Fjord, στην Αλάσκα, μια υδάτινη οδό νότια της πόλης Juneau, γνωστή για την εντυπωσιακή ομορφιά της – και για τα κομμάτια του επιπλέοντος πάγου.

Βίντεο από το περιστατικό κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη συνέχεια, καθώς πολλοί επιβάτες βιντεοσκόπησαν τη στιγμή που το πλοίο προσέκρουσε στο παγόβουνο.

Η Cassandra Goskie δημοσίευσε βίντεο στο TikTok στο οποίο ακούγεται μια φωνή να λέει: «Αν πεθάνουμε, άξιζε τον κόπο, είναι μια στιγμή Τιτανικού», λίγο πριν το πλοίο χτυπήσει το κομμάτι πάγου.

Εν τω μεταξύ, ο επιβάτης Saurabh Singhal περιέγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι το πλοίο σταμάτησε «για ώρες για να εκτιμηθούν οι ζημιές».

«Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπάρχουν ζημιές και το πλοίο συνέχισε την κρουαζιέρα του» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Carnival στο CNN Travel.

Το Carnival Spirit ολοκλήρωσε την Τρίτη την επταήμερη κρουαζιέρα του στην Αλάσκα χωρίς διακοπή, επιστρέφοντας στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Έκτοτε, το πλοίο έχει ξεκινήσει ένα ακόμη ταξίδι μετ’ επιστροφής στην Αλάσκα, αυτή τη φορά για 14 ημέρες.

@cass_goskie 9/5/24 Carnival Spirit hit an iceberg. It didnt do any damage that caused us to use any emergency procedures. The crew did an amazing job at accessing the damage and keep all of its crew and passengers safe and informed! #greenscreenvideo #alaskacruise #carnivalcruise #iceberg #fyp #icebergincident #cruiseaccident #titanic #carnivalspirit ♬ original sound – Cassandra Goskie

Η Αλάσκα είναι ένας δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας, αλλά φέρεται να υπάρχουν αντιδράσεις τα τελευταία χρόνια από τους ντόπιους που ανησυχούν για την υπερφόρτωση των υδάτινων οδών στην περιοχή.

Τα νερά της Αλάσκας είναι, επίσης, γνωστά ως από τα πιο δύσκολα για την πλοήγηση των κρουαζιερόπλοιων. «Αυτός ο πάγος είναι σκληρός και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κύτος ή τις προπέλες», δήλωσε στο CNN Travel το 2022 ο καπετάνιος John Herring. «Οι ισχυροί άνεμοι και τα ρεύματα κάνουν την πλοήγηση στα παγωμένα νερά ακόμη πιο δύσκολη».

Πάντως, «τα σημερινά κρουαζιερόπλοια είναι ειδικά κατασκευασμένα για να πλέουν σε διάφορα νερά» επισημαίνει ο Gray Faust στο CNN Travel. «Αυτά που πλέουν στην Αλάσκα όχι μόνο μπορούν να αντέξουν τα παγωμένα νερά, αλλά έχουν και έμπειρους καπετάνιους που γνωρίζουν καλά το τοπίο, γι’ αυτό και το περιστατικό που αναφέρεται δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα στο πλοίο ή στην πλεύση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα