Βίντεο: Τούρκοι επιτέθηκαν σε Aμερικανούς στρατιώτες – Τους “φόρεσαν” σακούλες στα κεφάλια

Διαβάζεται σε 2'
Βίντεο: Τούρκοι επιτέθηκαν σε Aμερικανούς στρατιώτες – Τους “φόρεσαν” σακούλες στα κεφάλια
Printscreen / Video

Μέλη της Ένωσης Νεολαίας της Τουρκίας επιτέθηκαν σε δύο Αμερικανούς στρατιώτες στη Σμύρνη. Τους έβαλαν σακούλες στα κεφάλια και φώναζαν “Yankee, go home”.

Επίθεση από ομάδα Τούρκων δέχτηκαν δύο Αμερικανοί στρατιώτες στη Σμύρνη, με τις εικόνες που είδαν το “φως” της δημοσιότητας να είναι αδιανόητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιώτες έκαναν βόλτα στη Σμύρνη, κοντά στο λιμάνι, όταν δέχτηκαν επίθεση από μέλη της Ένωσης Νεολαίας της Τουρκίας, δηλαδή νέους του κόμματος Πατρίδα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε αφότου στη Σμύρνη αγκυροβόλησε  ην 1η Σεπτεμβρίου το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων WASP, για προγραμματισμένη επίσκεψη.  Από 12 έως 17 Αυγούστου το USS WASP πραγματοποίησε κοινή άσκηση με το τουρκικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως καταγράφηκε σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, οι Τούρκοι ακινητοποίησαν τους δύο Αμερικανούς, “φορώντας” στον έναν άνδρα μια σακούλα στο κεφάλι και φωνάζοντας συνθήματα, όπως “Yankee, go home” (Γιάνκι, πήγαινε σπίτι σου!).

Η τουρκική πρεσβεία επιβεβαίωσε το περιστατικό, αναφέροντας στον λογαριασμό της στο Twitter/X:

“Επιβεβαιώνουμε ότι το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό στο USS Wasp δέχτηκε επίθεση σήμερα στη Σμύρνη και είναι πλέον ασφαλές. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις τουρκικές αρχές για την ταχεία παρέμβασή τους και την έναρξη έρευνας για το περιστατικό“.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 15 μέλη της Ένωσης Νεολαίας της Τουρκίας για την επίθεση.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα