Βηρυτός: Δέκα διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν με τον Ιμπραχίμ Ακίλ, σύμφωνα με το Ισραήλ

Διαβάζεται σε 2'
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό AP Photo Bilal Hussein

Τον θάνατο δέκα ανώτερων διοικητών της Χεζμπολάχ μαζί με τον Ιμπραχίλ Ακίλ στην αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σχεδόν δέκα ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ, τον επικεφαλής της δύναμης αλ-Ραντουάν, μιας επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος, σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν ένα στοχευμένο πλήγμα (στη) Βηρυτό, εξοντώνοντας τον Ιμπραχίμ Ακίλ, επικεφαλής της μονάδας επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, διοικητή της μονάδας Ραντουάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι το θανατηφόρο αυτό πλήγμα είχε στόχο «να προστατεύσει τους πολίτες του Ισραήλ».

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει περιφερειακή κλιμάκωση.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, στον τελευταίο απολογισμό του για τη σημερινή ισραηλινή επιδρομή στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε πως 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι εννέα σοβαρά.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό AP Photo Bilal Hussein

IDF: “Ο Ιμπραχίμ Ακίλ σχεδίαζε επίθεση στο βόρειο Ισραήλ”

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, ο Ιμπραχίμ Ακίλ και η μονάδα Radwan της Χεζμπολάχ σχεδίαζαν να επιτεθούν και να καταλάβουν βόρειες περιοχές του Ισραήλ.

Υποστηρίζει ότι σκόπευαν να «δολοφονήσουν και να σκοτώσουν αθώους», συγκρίνοντας τα σχέδιά τους με τις επιθέσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Hagari προσθέτει ότι οι IDF θα «συνεχίσουν να ενεργούν για να υπονομεύσουν» τη Χεζμπολάχ.

Η δήλωση περιγράφει επίσης περισσότερα για τον Ακίλ. Λέει ότι άρχισε να εμπλέκεται στη Χεζμπολάχ τη δεκαετία του 1980 και υπηρέτησε ως επικεφαλής επιχειρήσεων από το 2004.

Η Hagari αναφέρει επίσης ότι ήταν υπεύθυνος για αντιαρματικά πυρά σε ισραηλινό φυλάκιο το 2019 και για μια «τρομοκρατική επίθεση» στον κόμβο Megiddo το 2023.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα