Βοήθεια και από άλλες χώρες ζήτησε η Μαλαισία

default image

Συνδρομή κι από άλλες χώρες ζήτησαν οι αρχές στη Μαλαισία για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777. Διέκοψε τις έρευνες η Ινδία

Οι αρχές της Μαλαισίας ζήτησαν βοήθεια και από άλλες χώρες προκειμένου να εντοπίσουν το Μπόινγκ 777 που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, οι αρχές έχουν έρθει σε επαφή με τις κυβερνήσεις χωρών από εδάφη των οποίων διέρχονται οι δύο αεροδιάδρομοι τους οποίους θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει η πτήση ΜΗ370.

Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Ινδία, η Κίνα, η Μιανμάρ, το Λάος, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Αυστραλία και η Γαλλία.

Η αστυνομία της Μαλαισίας επιβεβαίωσε επίσης ότι το Σάββατο πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους που χάθηκε χωρίς ν’ αφήσει κανένα ίχνος.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας πήραν καταθέσεις από την οικογένεια του κυβερνήτη ενώ ειδικοί εξετάζουν και τον προσομοιωτή πτήσεων που διέθετε στο σπίτι του ο 53χρονος Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ.

Το Σάββατο οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι η απενεργοποίηση του συστήματος επικοινωνίας του αεροσκάφους και η στροφή του με κατεύθυνση τον Ινδικό Ωκεανό ήταν “σκόπιμες ενέργειες” ενώ από τα στοιχεία που διαθέτουν πιστεύουν ότι το Μπόινγκ συνέχισε να πετά για επτά ώρες αφότου έδωσε για τελευταία φορά το “στίγμα” του. Για το λόγο αυτό αποφάσισαν να επανεξετάσουν και πάλι τα προφίλ των 227 επιβατών και των 12 μελών του πληρώματός του.

Η Ινδία διέκοψε τις έρευνες. Αναμένει νέες οδηγίες από την Κουάλα Λουμπούρ

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι διέκοψε τις έρευνές της για το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Μαλαισίας που συντονίζει την προσπάθεια ανεύρεσής του και ότι αναμένει νέες οδηγίες για τα σημεία όπου θα πρέπει να επικεντρωθεί στο εξής.

“Η επιχείρηση διακόπηκε. Αναμένουμε νέες οδηγίες από τη Μαλαισία. Στις έρευνες του Σαββάτου δεν εντοπίστηκε τίποτα”, είπε ο Χάρμιτ Σινγκ, ο εκπρόσωπος των ινδικών ενόπλων δυνάμεων για τα νησιά Άνταμαν και Νίκομπαρ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, που άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται μόνο για μια προσωρινή παύση της επιχείρησης, σήμερα δεν απογειώθηκε κανένα αεροσκάφος για να ερευνήσει την περιοχή.

Η Ινδία έχει αναπτύξει έξι πλοία και πέντε αεροσκάφη στην Κόλπο της Βεγγάλης και γύρω από τα νησιά Άνταμαν και Νίκομπαρ που βρέχονται ανατολικά από τη Θάλασσα Άνταμαν.

Αφού εγκαταλείφθηκαν οι επιχειρήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, πλοία και αεροσκάφη από περίπου δέκα χώρες επικεντρώνουν τώρα τις προσπάθειές τους κατά μήκος δύο αεροδιαδρόμων: ο ένας, ο βόρειος, εκτείνεται από τη βόρεια Ταϊλάνδη μέχρι τα σύνορα του Καζακστάν ενώ ο δεύτερος, ο νότιος, από την Ινδονησία μέχρι το νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Οι αναλυτές ωστόσο επισημαίνουν ότι ο βόρειος αεροδιάδρομος περνά πάνω από πολλές χώρες, τα στρατιωτικά ραντάρ των οποίων θα είχαν εντοπίσει κάποιο σήμα του αεροσκάφους και για το λόγο αυτό θεωρούν πιθανότερη την εκδοχή να κινήθηκε προς τα νότια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα