Βολιβία: Ιερείς κατηγορούνται για συγκάλυψη υπόθεσης παιδεραστίας

Διαβάζεται σε 1'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου iStock

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας της Βολιβίας βρίσκονται τρεις ιερείς που κατηγορούνται ότι συγκάλυψαν υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων.

Η ανώτατη εισαγγελία της Βολιβίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας σχετικά με τρεις ιησουίτες ιερείς που κατηγορούνται ότι συγκάλυψαν την κακοποίηση παιδιών στην πόλη Λα Παζ. Αυτό έρχεται ως το τελευταίο σε μια σειρά σκανδάλων παιδεραστίας που έχουν συγκλονίσει τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Η έρευνα επικεντρώνεται στους ιερείς που φέρονται να συνέβαλαν στη συγκάλυψη του βιασμού ενός νεαρού αγοριού το 1961 από τον τότε αρχιεπίσκοπο της Λα Παζ, Alejandro Mestre Descals. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Μέστρε βίασε το παιδί τουλάχιστον δύο φορές.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Juan Lanchipa Ponce κατονόμασε τους τρεις ιερείς -Bernardo Mercado, Ignacio Suñol και Osvaldo Chirveches- οι οποίοι κατηγορούνται ότι παρέμειναν σιωπηλοί για το έγκλημα επί δεκαετίες. Έχει ζητηθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός τους.

Η έρευνα αυτή ακολουθεί μια άλλη υπόθεση που αφορά τον Ισπανό ιερέα Λουίς Μαρία Ρόμα, ο οποίος είχε στοχοποιήσει τουλάχιστον 100 ανήλικους ιθαγενείς στην Τσαράγκουα μεταξύ 1994 και 2005. Παρά την ενημέρωσή τους, οι εκκλησιαστικές αρχές δεν έλαβαν κανένα μέτρο κατά του Ρόμα, ο οποίος πέθανε το 2019. Η Κοινωνία του Ιησού στη Βολιβία έχει έκτοτε παραδεχτεί αποτυχίες μετά την εμφάνιση νέων στοιχείων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα