Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κοιμάται δύο ώρες την ημέρα και συντονίζει την άμυνα της Ουκρανίας

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κοιμάται δύο ώρες την ημέρα και συντονίζει την άμυνα της Ουκρανίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι AP

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι περνά τον περισσότερο χρόνο του σε καταφύγιο στο Κίεβο, ενώ η οικογένειά του βρίσκεται κρυμμένη κάπου στην Ουκρανία.

Πέντε εβδομάδες έχουν περάσει από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι περνά το μεγαλύτερο μέρος των ημερών του στο καταφύγιο, όπου μείνει για περισσότερες από τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδρομάδα.

Σύμφωνα με την dailymail, ο Ουκρανός πρόεδρος φαίνεται να κοιμάται μόνο δυο ώρες την ημέρα από την αρχή του πολέμου στην χώρα, ενώ συντονίζει την άμυνα της Ουκρανίας.

Η οικογένειά του κρύβεται κάπου στην Ουκρανία για να ξεφύγει από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, καθώς φοβάται ότι η γυναίκα και τα παιδιά του θα είναι κορυφαίοι στόχοι στις λίστες δολοφονιών.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ζελένσκι παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν αποκλειστεί από το Κρεμλίνο και την αρμόδια Αρχή (Roskomnadzor) για τα μίντια στη Ρωσία.

Οι πέντε δημοσιογράφοι στους οποίους μίλησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποσχέθηκαν να δημοσιεύσουν τα όσα είπε στη συνέντευξή του. Με τον πρόεδρο της Ουκρανίας μίλησαν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, Μιχαήλ Ζιγκάρ από το ρωσικό κανάλι Dozhd, Ιβάν Κολπάκοφ αρχισυντάκτης της εφημερίδας Meduza και ο αρχισυντάκτης του καναλιού Dozhd, Τικχόν Τζιάντκο.

Ο Αλεξάντερ Μορόζοφ, πολιτικός επιστήμονας και μέλος του “Κέντρου Ρωσικών Σπουδών Μπορίς Νεμτσόφ” στο πανεπιστήμιο Charles University της Πράγας, χαρακτήρισε την συνέντευξη του Ουκρανού προέδρου στους Ρώσους δημοσιογράφους εξαιρετική.

“Είναι φανερό πως ο Ζελένσκι είχε κοιμηθεί μόνο δύο ώρες, όμως, αποφάσισε να βγει και να μιλήσει άυπνος, γεγονός για το οποίο μίλησε και στη συνέντευξη. Ο Θεός του έδωσε δύναμη. Είναι δύσκολο να διαχειρίζεται κανείς τέτοια πίεση επί 30 μέρες. Και είναι ακόμα δυσκολότερο να παραμένει “ανοιχτός” και να μην καταφεύγει στην ρητορική μίσους. Και εξακολουθεί να μιλά ανθρώπινα, ανοιχτά, με πόνο και ειλικρίνεια”, είπε ο Αλεξάντερ Μορόζοφ για τη συνέντευξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα