Βουλεύτρια του Μπάιντεν τον θεωρεί συνένοχο στη “γενοκτονία των Παλαιστινίων”

Διαβάζεται σε 2'
ΗΠΑ, Παλαιστίνη
Η Rashida Tlaib, D-Mich σε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης AP Photo/Jose Luis Magana

“Μπάιντεν, υποστήριξε την κατάπαυση του πυρός τώρα. Αλλιώς μην υπολογίζεις σε εμάς το 2024” δήλωσε η Παλαιστινιο-Αμερικανίδα βουλεύτρια των Δημοκρατικών στο Μίσιγκαν, Rashida Tlaib.

Ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Ο αμερικανικός λαός δεν θα ξεχάσει. Μπάιντεν, υποστήριξε την κατάπαυση του πυρός τώρα. Αλλιώς μην υπολογίζεις σε εμάς το 2024″ αναφέρει σε βίντεό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η βουλεύτρια των Δημοκρατικών στο Μίσιγκαν, Rashida Tlaib, την Παρασκευή (3/11).

Η Rashida Talib, η μόνη Παλαιστίνια-Αμερικανίδα στο Κογκρέσο, υπέρμαχος της κατάπαυσης του πυρός, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μίας ομάδας προοδευτικών νομοθετών των ΗΠΑ που επικρίνουν την στήριξη του Μπάιντεν στο Ισραήλ, τονίζοντας πως η στάση του έχει οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδες Παλαιστίνιους αμάχους.

Το βίντεο της Tlaib ξεκινά με ένα απόσπασμα στο οποίο ο Μπάιντεν δηλώνει ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, και ακολουθούν βίντεο με ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, παιδιά που αιμορραγούν, σορούς στα χαλάσματα και διαδηλώσεις σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ που ζητούν κατάπαυση του πυρός.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει το βίντεο.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, η κ. Tlabib έχει ήδη αποκρούσει μία πρόταση μομφής στη Βουλή των Αντιπροσώπων αυτή την εβδομάδα για τα σχόλιά της σχετικά με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ δέχεται έντονη κριτική και από μία ομάδα Δημοκρατικών υπέρ του Ισραήλ.

Τεταμένο κλίμα στους Δημοκρατικούς

Η ευθεία επίθεση στον Μπάιντεν -και μάλιστα από μία νομοθέτη του ίδιου του κόμματός του- επιδεινώνει το ήδη τεταμένο κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος Μπάιντεν, με τα φιλοπαλαιστινιακά και φιλοϊσραηλινά μέλη να ανταλλάσσουν συνεχώς κατηγορίες και ασκεί μεγαλύτερες πιέσεις στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος από τη μία δηλώνει σύμμαχος του Ισραήλ και από την άλλη επιχειρεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των Παλαιστινίων αμάχων, υποστηρίζοντας τις ολιγόωρες καταπαύσεις πυρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα