Βουλγαρία: Ένας νεκρός από έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων

Διαβάζεται σε 2'
Βουλγαρία: Ένας νεκρός από έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων
x

Το βράδυ της Πέμπτης (25/07), ένας εργαζόμενος κοντά στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, έχασε την ζωή του μετά από έκρηξη σε αποθήκες πυροτεχνημάτων.

Ένας νεκρός, μία σοβαρά τραυματισμένη και άλλοι δύο αγνοούμενοι σημειώθηκαν χθες (25/07) στη Σόφια Βουλγαρίας όταν μία αποθήκη με πυροτεχνήματα εξερράγη. Το άτυχο θύμα ήταν ένας εργαζόμενος, ενώ η κοπέλα που τραυματίστηκε σοβαρά είναι η 20χρονη κόρη του.

Ο 49χρονος εργαζόμενος, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά είχε ήδη εισπνεύσει τοξικό καπνό οπότε και κατέληξε. Από την άλλη, η 20χρονη κόρη του που υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 85% του σώματός της, δεν θα μπορέσει όπως όλα δείχνουν να σωθεί από τους γιατρούς, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Καλίν Στογιάνοφ που μετέβη στο σημείο.

Το ατύχημα, η αιτία του οποίου δεν μπορεί να προσδιοριστεί προς το παρόν, σημειώθηκε την Πέμπτη (25/07) μετά το τέλος της εργάσιμης ημέρας στο Ελίν Πελίν, προάστιο της Σόφιας. Οι εκρήξεις, που σημειώθηκαν σε έξι αποθήκες, συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, απελευθερώνοντας σύννεφα καπνού και εμποδίζοντας τα συνεργεία διάσωσης να προσεγγίσουν στο σημείο.

Ένας 60χρονος άνδρας και ο 22χρονος γιος του ιδιοκτήτη βρίσκονταν στο σημείο την ώρα του ατυχήματος αγνοούνται ακόμη, διευκρίνισε ο υπουργός.

Περίπου 150 κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν, με άλλους να προτιμούν να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους ώστε να μπορέσουν να προστατεύσουν το σπίτι τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Λόγω του ατυχήματος αυτού, του πιο σοβαρού αυτού του είδους στη Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια, ειδικοί έκαναν έκκληση να απαγορευθεί η χρήση πυροτεχνημάτων στη βαλκανική χώρα για τον εορτασμό επετείων ή με την ευκαιρία οποιασδήποτε άλλης γιορτής.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα