Βραζιλία: “Καρεκλιές” σε debate υποψήφιων δημάρχων – “Δεν είσαι αρκετά άντρας”

Διαβάζεται σε 2'
Βραζιλία: “Καρεκλιές” σε debate υποψήφιων δημάρχων – “Δεν είσαι αρκετά άντρας”
TV Cultura/ X

O ακροδεξιός influencer και υποψήφιος δήμαρχος του Σάο Πάολο δέχθηκε καρέκλα στον ώμο του, όταν είπε σε αντίπαλό του ότι δεν ήταν αρκετά άνδρας για να τον χτυπήσει, κατά τη διάρκεια debate

Απρόσμενη τροπή πήρε το debate μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων στην πόλη Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όταν ένας από τους υποψήφιους επιτέθηκε στον αντίπαλό του με μια καρέκλα.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Κυριακής (15/09) μεταξύ έξι υποψηφίων, όταν ο υποψήφιος, Ζοζέ Λουίζ Ντατένα, τηλεοπτικός παρουσιαστής, εξερράγη όταν ο αντίπαλός του Πάμπλο Μαρσάλ, ένας ακροδεξιός influencer, είπε ότι ο Ντατένα δεν ήταν αρκετά άνδρας για να τον χτυπήσει, όπως είχε απειλήσει προηγουμένως.

Ο Ντατένα είχε απειλήσει να χτυπήσει τον Μαρσάλ σε προηγούμενη συζήτηση όταν ο Μαρσάλ ανέφερε μια καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση το 2019 κατά του Ντατένα από μια συνάδελφο. Η συνάδελφός του, όπως αναφέρει το Reuters, απέσυρε την καταγγελία της, αλλά αργότερα δήλωσε ότι είχε εκφοβιστεί για να σωπάσει.

Οργισμένος, ο Ντατένα σήκωσε μια καρέκλα και την κατέβασε με δύναμη στον ώμο του Μαρσάλ. Ο Ντατένα, ο οποίος είναι στην πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, αποβλήθηκε από τη συζήτηση. Ο Μαρσάλ αποχώρησε για να λάβει ιατρική φροντίδα για ένα μωλωπισμένο πλευρό, ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι συνέχισαν κανονικά το debate.

Ο Μαρσάλ, ένας νεοεισερχόμενος πολιτικός του οποίου η εκστρατεία σημείωσε άνοδο καθώς οι δηλητηριώδεις εμφανίσεις του σε συζητήσεις έγιναν viral, βρίσκεται στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις πίσω από τον συντηρητικό εν ενεργεία δήμαρχο Ρικάρντο Νούνις και τον αριστερό αντίπαλό του, Γκιγιέρμε Μπόουλος.

Ο Νούνις και ο Μπόουλος είναι κοντά στις δημοσκοπήσεις, με τον καθένα να έχει περίπου το ένα τέταρτο των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Datafolha.

Έξι εταιρείες δημοσκοπήσεων ανακοίνωσαν νέες έρευνες για να εκτιμήσουν τις επιπτώσεις από τη συζήτηση της Κυριακής στην πόλη των 11,5 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα