Βρετανία: 378 συλλήψεις μετά από μια εβδομάδα βίαιων ταραχών από ακροδεξιούς

Διαβάζεται σε 2'
Βρετανία: 378 συλλήψεις μετά από μια εβδομάδα βίαιων ταραχών από ακροδεξιούς
Police officers detain a woman during a protest in Nottingham, England's Market Square Saturday Aug. 3, 2024, following the stabbing attacks on Monday in Southport, in which three young children were killed. (Jacob King/PA via AP)

Μία εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρία κοριτσάκια, η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα χειρότερα επεισόδια εδώ και 13 χρόνια.

Οι ταραχές ακροδεξιών που συγκλονίζουν τη Βρετανία για μια εβδομάδα έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής σε 378 συλλήψεις, αριθμός που συνεχίζει να αυξάνεται με την εξέλιξη των ερευνών για τα βίαια επεισόδια, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική ομοσπονδία αστυνομικών.

«Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 378 συλλήψεις και αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται καθημερινά καθώς οι δυνάμεις επιβολής του νόμου συνεχίζουν να εντοπίζουν εμπλεκόμενους στα επεισόδια και να συλλαμβάνουν υπεύθυνους», υπογραμμίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως οι αρχές εργάζονται νυχθημερόν για να επιτευχθεί αυτό και οι εμπλεκόμενοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Μία εβδομάδα μετά την επίθεση με μαχαίρι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρία κοριτσάκια, στη βορειοδυτική Αγγλία και με φόντο τις εικασίες σχετικά με την καταγωγή του υπόπτου, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα χειρότερα επεισόδια εδώ και 13 χρόνια.

Ο Στάρμερ ζητά “να καταδικαστούν γρήγορα” οι ακροδεξιοί ταραχοποιοί

«Γρήγορες» καταδίκες, αποστολή ειδικών αστυνομικών, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε σήμερα μια σθεναρή απάντηση προκειμένου να μπει τέλος στις βιαιοπραγίες της ακροδεξιάς. Μετά το πέρας μιας συνεδρίασης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Εργατικών ανακοίνωσε την κινητοποίηση ενός «μόνιμου στρατού» εξειδικευμένων αστυνομικών για να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Όποιο κι αν είναι το κίνητρό τους, αυτό δεν είναι διαμαρτυρία, είναι ξεκάθαρη βία και δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις εναντίον τεμενών ή εναντίον των μουσουλμανικών κοινοτήτων μας», είπε ο Στάρμερ σήμερα.

«Ο νόμος θα επιβληθεί σε ολική ισχύ σε βάρος εκείνων που έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν».

Στην εξουσία εδώ και έναν μήνα, ο Κιρ Στάρμερ υπογράμμισε πως «απόλυτη» προτεραιότητά του είναι να μπει ένα τέλος στις ταραχές και ότι «οι ποινικές κυρώσεις θα είναι ταχείες», ενώ «θα διασφαλιστεί ότι οι δρόμοι θα είναι ασφαλείς για τους πολίτες», μετά τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου.

Από χθες το απόγευμα είχε προειδοποιήσει ότι οι ταραξίες «θα μετανιώσουν» που συμμετείχαν στα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα