Βρετανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον άντρα που πέταξε οξύ σε μια μητέρα και δυο παιδιά

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Ι -stock

Οι βρετανικές αρχές αναζητούν τον άνδρα ο οποίος προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε μητέρα και τα δύο παιδιά της πετώντας τους οξύ.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη έχουν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές που πέταξε οξύ σε μια μητέρα και στις δυο κόρες της το βράδυ της Τετάρτης σε περιοχή στο νότιο Λονδίνο, ενώ Βρετανοί βουλευτές επιμένουν ότι πρέπει να γινει αυστηρότερο το σύστημα ασύλου.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ, ο Abdul Ezedi, το 2018 είχε καταδικαστεί για σεξουαλικό αδίκημα, όμως έλαβε άσυλο αφού εξέτισε την ποινή που του επιβλήθηκε στο δικαστήριο του Νιούκαστλ.

Οπως αναφέρουν αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης, ήταν Αφγανός υπήκοος που έφτασε με φορτηγό στην Αγγλία το 2016.

Η Daily Telegraph ισχυρίζεται ότι παρά το ποινικό ιστορικό, ο Ezedi έλαβε άσυλο πριν από αρκετά χρόνια, αφού ένας ιερέας βεβαίωσε ότι είχε ασπαστεί τον χριστιανισμό.

Μάρτυρες κατέθεσαν πώς η μητέρα, 31 ετών, ούρλιαξε για βοήθεια αφού ο άνδρας – που λέγεται ότι ήταν γνωστός στην οικογένεια πέταξε οξύ και χτύπησε με βία το μικρό παιδί στο έδαφος «σαν κούκλα».

Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν συνολικά από την επίθεση, μεταξύ των οποίων πέντε αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο. Τα τέσσερα άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν και τραυματίστηκαν πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μερικά όμως από τα εγκαύματα που υπέστησαν η μητέρα και οι κόρες της στην επίθεση είναι «αρκετά σοβαρά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας σερ Μαρκ Ρόουλι στο BBC Radio London.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα