Βρετανία: Μπάχαλα και ξύλο στο Λονδίνο μετά από κάλεσμα στο TikTok για λεηλασίες

Βρετανία: Μπάχαλα και ξύλο στο Λονδίνο μετά από κάλεσμα στο TikTok για λεηλασίες
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν ένα νεαρό άνδρα στην Oxford Street ZUMAPRESS.com

Εντάσεις σημειώθηκαν στην Όξφορντ Στριτ μετά από διαδικτυακό κάλεσμα για λεηλασίες καταστημάτων μέσω TikTok και Snapchat.

Μέσω του TikTok και του Snapchat, έγιναν “καλέσματα” για λεηλασία καταστήματος με αθλητικά είδη, στην Όξφορντ Στριτ, τον μεγάλο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου. Εκατοντάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν τελικά μπροστά από το JD Sports, αναποκρινόμενοι στο κάλεσμα “rob JD Sports”.

Όσοι θα παρευρίσκονταν, θα έπρεπε να φορούν μπαλακλάβα και γάντια. “Μην έρθετε αν δεν μπορείτε να τρέξετε”, έγραφε το μήνυμα της πρόκλησης.

Αστυνομικοί στην Oxford Street ZUMAPRESS.com

Η αστυνομία επενέβη στο σημείο, η οποία ήταν και ενήμερη για τα σχέδια λεηλασίας. Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και νεαρών. Πολλά καταστήματα κλείδωσαν τις πόρτες τους με τους πελάτες στο εσωτερικό τους. Εννέα άτομα συνελήφθησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, είχε καλέσει τους Λονδρέζους να μην πάρουν μέρος στους “παραλογισμούς”, που κυκλοφορούν στα social media.

“Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό το είδος της αναρχίας που βλέπουμε σε ορισμένες αμερικανικές πόλεις να εγκαθίσταται στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου”, έγραψε στο Twitter η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπράβερμαν. “Οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν και να φυλακισθούν”.

Δείτε πλάνα από το περιστατικό.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα