Βρετανία-Covid-19: SOS από τα βρετανικά νοσοκομεία

Βρετανία-Covid-19: SOS από τα βρετανικά νοσοκομεία
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Βρετανία AP

Στο σημείο του κορεσμού τους τείνουν να φτάσουν τα βρετανικά νοσοκομεία λόγω των χιλιάδων κρουσμάτων κορονοϊού που προκύπτουν καθημερινά.

Τα βρετανικά νοσοκομεία, αντιμέτωπα με συνεχή ροή κρουσμάτων της Covid-19, πλησιάζουν στο σημείο κορεσμού, σε σημείο που αναζητώνται διαθέσιμες κλίνες σε οίκους ευγηρίας, προειδοποιεί αξιωματούχος των νοσοκομειακών υπηρεσιών.

«Η κατάσταση οξύνεται με μεγάλη ταχύτητα. Την περασμένη εβδομάδα είδαμε να φθάνουν στα νοσοκομεία 5.000 νέοι ασθενείς της Covid-19, δηλαδή το αντίστοιχο 10 νοσοκομείων γεμάτων με ασθενείς Covid», δήλωσε στο BBC ο Κρις Χόπσον, στέλεχος του NHS Providers, οργανισμού που εκπροσωπεί τις νοσοκομειακές μονάδες του δημόσιου τομέα.

«Φθάνουμε στο σημείο του κορεσμού», είπε προσθέτοντας ότι αναζητώνται διαθέσιμες κλίνες αλλού, για παράδειγμα στους οίκους ευγηρίας και ιατρικής φροντίδας.

Αντιμέτωπο με την εκτόξευση των κρουσμάτων που αποδίδεται σε μία μετάλλαξη του ιού, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε χθες τους χίλιους νεκρούς σε ένα 24ωρο για πρώτη φορά από τον Απρίλιο. Πλέον, οι θάνατοι στην χώρα έχουν φθάσει τους 77.346 συνολικά.

Περισσότερα από 62.000 κρούσματα καταγράφηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό, γεγονός που αποτελεί δυσοίωνο προάγγελο αυτού που θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έχουν ξεπεράσει τους 30.000, ξεπερνώντας το ρεκόρ της κορύφωσης του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη και αν ο αριθμός των νοσηλευομένων αυξηθεί σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, και τα σχέδια για την αύξηση της νοσηλευτικής δυναμικότητας λειτουργήσουν, θα καταγραφεί έλλειψη 2.000 κλινών γενικής και εντατικής νοσηλείας στα νοσοκομεία του Λονδίνου μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημόσιου συστήματος υγείας της Αγγλίας που δόθηκαν στους υπεύθυνους των νοσοκομείων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα