Βρετανία: Διακοπές ρεύματος προκάλεσαν χάος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

Διαβάζεται σε 3'
Βρετανία: Διακοπές ρεύματος προκάλεσαν χάος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

Πολλαπλές διακοπές ρεύματος προκάλεσαν χάος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν.

Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονική λειτουργία του αεροδρομίου του Μάντσεστερ και οι πτήσεις αναμένεται να ξαναξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα και βράδυ, ανέφεραν οι αρχές του αεροδρομίου, έπειτα από διακοπή στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή που προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα, ακυρώνοντας νωρίτερα σήμερα όλες τις πτήσεις από τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 του βρετανικού αεροδρομίου.

Δεν έχει καταστεί σαφές τι προκάλεσε τη διακοπή ηλεκτροδότησης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η διοίκηση του αεροδρόμιου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι συνεργάζεται με αεροπορικές εταιρείες για να επαναπρογραμματιστούν ακυρωμένες πτήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, προσθέτοντας ότι οι προγραμματισμένες για αύριο Δευτέρα πτήσεις δεν θα επηρεαστούν.

Το αεροδρόμιο ανακοίνωσε νωρίτερα με ανάρτηση στο Χ ότι οι επιβάτες που είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν από τον τερματικό σταθμό 3 θα πρέπει να πάνε στο αεροδρόμιο κανονικά εκτός αν τους ζητηθεί κάτι άλλο από την αεροπορική εταιρεία. Ωστόσο και αυτοί μπορεί να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις.

Η είδηση μεταδόθηκε πρώτα από το Sky News, το οποίο ανέφερε ότι ένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση είχε επηρεάσει το αεροδρόμιο και κάποια άλλα κτίρια.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε αλλά οι υπηρεσίες θα επηρεαστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Νωρίτερα, το αεροδρόμιο ενημέρωσε το BBC ότι οι εισερχόμενες πτήσεις εκτρέπονται επειδή “τα αεροπλάνα δεν μπορούν να απογειωθούν” λόγω περιορισμένου χώρου. Αυτό καθιστά πιο δύσκολη την αποδοχή αεροσκαφών, τα οποία θα στέλνονται αλλού, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Τα συστήματα εφεδρικής ισχύος του αεροδρομίου τέθηκαν σε λειτουργία όταν το κύριο σύστημα κατέρρευσε, αλλά η κατάσταση περιπλέχθηκε από τις πολλαπλές διακοπές του κύριου ρεύματος.

Οι αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν ότι λόγω των προβλημάτων με τον έλεγχο των αποσκευών μπορούσαν να επιβιβαστούν μόνο όσοι είχαν χειραποσκευή.

Οι ακυρώσεις στο Μάντσεστερ

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο αεροδρόμιο στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, με εκπροσώπους του αεροδρομίου να απολογούνται για την ταλαιπωρία των επιβατών.

Πηγή από το αεροδρόμιο ανέφερε στο ΒΒC ότι η διακοπή ρεύματος “κυριολεκτικά τα έκλεισε όλα” ενώ φαίνεται πως επηρέασε και άλλες επιχειρήσεις στην γύρω περιοχή, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εταιρειών logistics που βρίσκονται κοντά.

Η Bobbi Hadgraft, η οποία ταξιδεύει για να παρακολουθήσει την Αγγλία στο Euro 2024, δήλωσε στο BBC Radio Manchester ότι έφτασε στο αεροδρόμιο γύρω στις 04:00 BST και είδε “τεράστιες ουρές” έξω από τον Τερματικό Σταθμό 1.

“Φοβηθήκαμε ότι θα χάσουμε την πτήση μας”, είπε, προσθέτοντας ότι η διακοπή ρεύματος είχε επηρεάσει τους πίνακες ανακοινώσεων και τους σαρωτές.

Η Olwyn Hocking ανέφερε ότι ένα μέλος του προσωπικού φαινόταν σαν να προσπαθούσε να κρυφτεί καθώς “εκατοντάδες άνθρωποι έμπαιναν στο αεροδρόμιο, χωρίς να έχουν ιδέα ότι υπήρχε πρόβλημα”. Είπε ότι επικρατούσε “χάος”.

Ο Balázs Fazeka, ο οποίος επρόκειτο να πετάξει στο Μαυροβούνιο για διακοπές μιας εβδομάδας με τη σύζυγό του και το οκτώ μηνών μωρό τους, έφτασε στις 02:00 BST και, μετά από οκτώ ώρες αναμονής στις ουρές, έμαθε ότι η πτήση είχε ακυρωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα