Βρετανία: Έβαλαν μετανάστες σε πλωτά “κέντρα μεταναστών” και προσβλήθηκαν από Legionella

Βρετανία: Έβαλαν μετανάστες σε πλωτά “κέντρα μεταναστών” και προσβλήθηκαν από Legionella
Η φορτηγίδα διαμονής Bibby Stockholm στο λιμάνι του Πόρτλαντ 2023 Andrew Matthews/Pool Photo via AP, File

Από τη φορτηγίδα Bibby Stockholm που φιλοξενούνται απομακρύνονται προσωρινά μετανάστες αφού βρέθηκαν ίχνη του βακτηρίου Legionella στο σύστημα ύδρευσης του πλοίου.

Οι βρετανικές αρχές απομάκρυναν μετανάστες από μια φορτηγίδα στις νότιες ακτές της χώρας μετά τον εντοπισμό του βακτηρίου Legionella στην παροχή νερού, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Από τη Δευτέρα, μετανάστες είχαν αρχίσει να μεταφέρονται στην τριώροφη φορτηγίδα Bibby Stockholm, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 500 άτομα σε περισσότερα από 200 υπνοδωμάτια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη μείωση του κόστους στήριξης των αιτούντων άσυλο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμενόταν να φτάσουν και άλλοι μετανάστες.

Το Sky News ανέφερε ότι το βακτήριο εντοπίστηκε στην παροχή νερού και όσοι επέβαιναν στη φορτηγίδα απομακρύνθηκαν προληπτικά, με πηγές που επικαλείται το BBC να αναφέρουν πως ενώ οι μετανάστες έχουν χρησιμοποιήσει την παροχή νερού του πλοίου, κανένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα μέχρι στιγμής.

Το σκάφος – αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πόρτλαντ στη νότια ακτή – είναι μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης να «σταματήσει τα σκάφη» και να αποτρέψει τις διελεύσεις από τη Μάγχη από μετανάστες.

Το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει τη νόσο των Λεγεωνάριων, μια πνευμονική λοίμωξη που η εθνική υπηρεσία υγείας περιγράφει ως ασυνήθιστη αλλά «πολύ σοβαρή».

“Κανένας άμεσος κίνδυνος για το Πόρτλαντ”

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι συμμορφώνονται με την καθοδήγηση της Υπηρεσίας Υγείας και Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) και έχουν προχωρήσει “πάνω και πέρα” από ό,τι έχει συσταθεί με την προσωρινή απομάκρυνση ατόμων από τη φορτηγίδα.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: «Κανένα άτομο στο πλοίο δεν παρουσίασε συμπτώματα Λεγεωναρίων και στους αιτούντες άσυλο παρέχονται οι κατάλληλες συμβουλές και υποστήριξη.

Τα δείγματα που ελήφθησαν αφορούν μόνο το σύστημα νερού στο ίδιο το σκάφος και επομένως δεν φέρουν άμεση ένδειξη κινδύνου για την ευρύτερη κοινότητα του Πόρτλαντ ούτε σχετίζονται με το γλυκό νερό που εισέρχεται στο σκάφος. Η νόσος των Λεγεωνάριων δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα