Βρετανία: Εξετάζεται να αλλάξει το “φύλο” σε “βιολογικό” στους νόμους περί ισότητας

Βρετανία: Εξετάζεται να αλλάξει το “φύλο” σε “βιολογικό” στους νόμους περί ισότητας
ΛΟΑΤΚΙ Getty Images/iStockphoto

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι νόμοι περί ισότητας στη Βρετανία, καθώς εξετάζεται να αλλάξει ο ορισμός του φύλου με "βιολογικό φύλο". Ανησυχία για την τρανς κοινότητα.

Στα “σκαριά” βρίσκεται το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι νόμοι περί ισότητας στη Βρετανία, καθώς εξετάζεται να αλλάξει ο ορισμός του φύλου με “βιολογικό φύλο”.

Η Βρετανίδα υπουργός Ισότητας, Kemi Badenoch, υποστηρίζει ότι ο ορισμός του φύλου ως “βιολογικού” θα μπορούσε να προσφέρει “μεγαλύτερη νομική σαφήνεια” σε ζητήματα όπως την πρόσβαση σε “θαλάμους νοσοκομείων μόνο για γυναίκες”, αλλά και τη συμμετοχή σε ορισμένες αθλητικές εκδηλώσεις.

Όλα τα παραπάνω προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στην τρανς κοινότητα.

Σύμφωνα με το Politico, κατόπιν επιστολής της υπουργού, η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC) εξέτασε τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας αλλαγής και κατέληξε ότι χρειάζεται “περαιτέρω εξέταση”.

Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει τις αμοιβές των ατόμων, αλλά και να οξύνει άμεσες και έμμεσες διακρίσεις λόγω φύλου.

Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, αυτό θα σήμαινε ότι οι διοργανωτές θα μπορούσαν να αποκλείσουν τις τρανς γυναίκες χωρίς να χρειάζεται να αιτιολογήσουν την κίνηση για λόγους δικαίου ή ασφάλειας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του EHRC, Kishwer Falkner, απάντησε ότι θα πρέπει να ληφθούν “δεόντως υπόψιν τυχόν πιθανά μειονεκτήματα για τους τρανς άνδρες και τις τρανς γυναίκες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα