Βρετανία: Κλοπή – “μαμούθ” από γαλακτοβιομηχανία – Άρπαξαν 950 κεφάλια τυριού

Διαβάζεται σε 2'
Τυριά
Τυριά ISTOCK

Απατεώνες προσποιήθηκαν τους χονδρεμπόρους και έκλεψαν μεγάλη ποσότητα βραβευμένων τυριών, αξίας άνω των 300.000 λιρών.

Τυριά τσένταρ αξίας άνω των 300.000 λιρών έκλεψαν άγνωστοι από τυροκομείο στην Βρετανία εξαπατώντας τους ιδιοκτήτες του.

Το θύμα είναι η γαλακτοβιομηχανία Neal’s Yard Dairy η οποία παρέδωσε 22 τόνους τσένταρ σε έναν άνδρα που προσέγγισε τους ιδιοκτήτες και προσποιήθηκε τον χονδρέμπορο για μεγάλο γαλλικό κατάστημα.

Το τυροκομείο συνεργάζεται με τις βρετανικές και διεθνείς διωκτικές αρχές, ώστε να εντοπίσει τους δράστες της απάτης.

«Η εταιρεία λαμβάνει τώρα μέτρα για να διασφαλίσει τη χρηματοοικονομική της σταθερότητα, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των βρετανικών παραδοσιακών τυριών», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Τα 950 κλεμμένα κεφάλια τυριού ήταν ποικιλίας Hafod Welsh organic cheddar, Westcombe cheddar και Pitchfork cheddar, που έχουν κερδίσει αρκετά βραβεία και συγκαταλέγονται στα «πιο περιζήτητα τυριά στην Αγγλία», δήλωσε η Neal’s Yard Dairy.

Τα τρία αυτά τυριά πωλούνται μεταξύ 7,15 και 12,90 λιρών για ένα μικρό κομμάτι 250-300 γρ. Η υψηλή χρηματική τους αξία φαίνεται να τα έκανε «ιδιαίτερο στόχο», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δήλωσε: «Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου λάβαμε αναφορά για την κλοπή μεγάλης ποσότητας τυριού από κατασκευαστή με έδρα το Southwark. Οι έρευνες συνεχίζονται».

Η αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχουν γίνει ακόμα συλλήψεις.

Ο Patrick Holden, ιδιοκτήτης της φάρμας που παράγει το Hafod cheddar, δήλωσε: «Μπορεί να ακούγεται αφελές να πέσεις θύμα απάτης, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος του παραδοσιακού τυριού είναι ένας χώρος όπου η εμπιστοσύνη είναι βαθιά ριζωμένη σε όλες τις συναλλαγές. Η προδοσία της εμπιστοσύνης από αυτόν τον απατεώνα είναι μια προσβολή στο κλίμα καλής πίστης και σεβασμού… Είναι ένας κόσμος όπου ο λόγος του καθενός είναι δέσμευση».

Η είδηση έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στην Βρετανία και σχολιάστηκε ακόμα και από τον διάσημο σεφ Τζέιμι Όλιβερ ο οποίος έγραψε σε story του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Σε μια συγκλονιστική τροπή των γεγονότων, η Neal’s Yard Dairy έπεσε θύμα μιας θρασύδειλης ληστείας επικών διαστάσεων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα