Βρετανία: Μεγάλη φωτιά στο ανατολικό Λονδίνο – Σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες

Βρετανία: Μεγάλη φωτιά στο ανατολικό Λονδίνο – Σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες
Στις φλόγες σπίτια στο ανατολικό Λονδίνο video printscreen

Ως «μείζον περιστατικό» έχει χαρακτηριστεί η φωτιά που ξέσπασε στο Λονδίνο. Έχουν καταστραφεί πολλά σπίτια στο χωριό Γουένινγκτον, περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου κήρυξε ως «μείζον περιστατικό» το ξέσπασμα πυρκαγιών στην πρωτεύουσα, εν μέσω καύσωνα με θερμοκρασίες που σπάνε ρεκόρ στη Βρετανία.

Ως μείζον περιστατικό ορίζεται ένα συμβάν ή μια κατάσταση με μια σειρά σοβαρών συνεπειών που απαιτεί την εφαρμογή ειδικών ρυθμίσεων από μία ή περισσότερες υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβήσει πολλές πυρκαγιές μέσα και γύρω από την πόλη.

«Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των κοινοτήτων μας, αλλά η κήρυξη ενός μείζονος περιστατικού μας επιτρέπει να επικεντρώσουμε τους πόρους μας», ανέφερε η υπηρεσία.

Παράλληλα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι περίπου 100 πυροσβέστες και 15 πυροσβεστικά έχουν αναπτυχθεί το απόγευμα για να κατασβήσουν μια φωτιά που μαίνεται σε ένα περιοχή ανατολικά του Λονδίνου, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Η φωτιά σαρώνει εκτάσεις βλάστησης και έχει καταστρέψει πολλά σπίτια στο χωριό Γουένινγκτον, περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα