Βρετανία: Ο Λίνεκερ επιστρέφει στον “αέρα” του BBC μετά την απόλυσή του

Βρετανία: Ο Λίνεκερ επιστρέφει στον “αέρα” του BBC μετά την απόλυσή του
Γκάρι Λίνεκερ AP

"Αίσιο τέλος" στην κρίση που ξέσπασε στη Βρετανία και πήρε πολιτικές διαστάσεις, ανάμεσα στον Γκάρι Λίνεκερ και τον βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, καθώς οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για να επιστρέψει ο παρουσιαστής στον αέρα.

Μετά το “black out” στο BBC το Σαββατοκύριακο και τις σφοδρές αντιδράσεις παρουσιαστών που προκάλεσε η απόφαση του βρετανικού ενημερωτικού κολοσσού να απολύσει τον Γκάρι Λίνεκερ, μετά τις δηλώσεις του κατά της κυβερνητικής πολιτικής για το μεταναστευτικό, βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι δύο πλευρές “κατέληξαν σε συμφωνία“.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Γκάρι Λίνεκερ και η διοίκηση του BBC κατέληξαν σε συμφωνία για να επαναφέρουν τον παρουσιαστή στον αέρα της ποδοσφαιρικής εκπομπής Match Of The Day, μετά τη διακοπή των προγραμμάτων του BBC Sport το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής Τιμ Ντέιβι ανέφερε πως “ο Γκάρι είναι ένα πολύτιμο μέρος του BBC και ξέρω πόσα σημαίνει το BBC για τον Γκάρι και ανυπομονώ να αναλάβει την κάλυψη του προγράμματός μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο”.

Σε δήλωσή του, ο Ντέιβι ανακοίνωσε ότι το BBC θα ξεκινήσει μια ανεξάρτητη αναθεώρηση στις κατευθυντήριες γραμμές του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός των ειδήσεων και των επικαιρών υποθέσεων όπως ο Λίνεκερ.

Με τη σειρά του ο Γκάρι Λίνεκερ σχολίασε πως “χαίρομαι που βρήκαμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε. Υποστηρίζω αυτήν την κριτική και ανυπομονώ να επιστρέψω στον αέρα.”

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους του που τον στήριξαν, αποφασίζοντας να μην δώσουν το παρών στις εκπομπές τους με αποτέλεσμα να προβληθούν μόνο πλάνα, χωρίς σχολιασμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την απίστευτη υποστήριξη, ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου στο BBC Sport, για την αξιοσημείωτη εκδήλωση αλληλεγγύης. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, αλλά η υποστήριξή τους ήταν συντριπτική”.

Ο ίδιος στο νήμα στο Twitter, δεν δίστασε να κάνει μία νέα αναφορά στους μετανάστες αναφέροντας πως “μια τελευταία σκέψη: όσο δύσκολες ήταν οι τελευταίες μέρες, απλά δεν συγκρίνεται με το να πρέπει να εγκαταλείψετε το σπίτι σας από τη δίωξη ή τον πόλεμο για να αναζητήσετε καταφύγιο σε μια μακρινή χώρα. Είναι συγκινητικό το να δω την ενσυναίσθηση για την κατάστασή τους από τόσους πολλούς από εσάς”.

Θύελλα αντιδράσεων μετά την απόλυση Λίνεκερ

Όλα άρχισαν όταν ο Λίνεκερ, που δεν μασά ποτέ τα λόγια του, παρομοίασε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης με αυτή της ναζιστικής Γερμανίας τη δεκαετία του ’30.

Τότε, το BBC αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή της συνεργασίας με τη δικαιολογία ότι ο Λίνεκερ παραβίασε τους κανόνες περί αμεροληψίας.

Αμέσως οι συμπαρουσιαστές του, ο Αλαν Σίρερ και ο Ιαν Ράιτ, επίσης παλαίμαχοι Αγγλοι στράικερ, ξεκαθάρισαν ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα έδιναν το παρών στην εκπομπή.

Μπροστά σ’ αυτό το απερίγραπτο αδιέξοδο το BBC αποφάσισε να προβληθεί η εκπομπή μόνο με πλάνα και χωρίς τον παραμικρό σχολιασμό.

Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Μεγάλη Βρετανία στην οποία γίνεται λόγος για πρωτοφανή, ωμή παρέμβαση και παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, ενώ πήρε και πολιτικές διαστάσεις.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα