Βρετανία: Ο Τύπος κατακεραυνώνει τον Τζόνσον

Βρετανία: Ο Τύπος κατακεραυνώνει τον Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον AP

Ο έτσι και αλλιώς σκληρός βρετανικός Τύπος αποκαθηλώνει τον Μπόρις Τζόνσον ο οποίος βρίσκεται μεταξύ πολιτικών ηττών και σκανδάλων.

«Εφιάλτης πριν από τα Χριστούγεννα», «Ταπεινωτική Ηττα», «Αποτέλεσμα Σοκ»: οι βρετανικές εφημερίδες υποδέχθηκαν το ταπεινωτικό για τον Μπόρις Τζόνσον αποτέλεσμα της συμπληρωματικής εκλογής στο Σρόπσερ, εδώ και σχεδόν διακόσια χρόνια προπύργιο των Τόρις στην κεντρική Αγγλία, εκλογής που έλαβε χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τον βρετανό πρωθυπουργό, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργή των βουλευτών της πλειοψηφίας έπειτα από σειρά κρίσεων και σκανδάλων που ροκανίζουν το κύρος και την εξουσία του.

Οι ψηφοφόροι απηύδησαν από την έλλειψη αξιοπρέπειας του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε η νικήτρια των εκλογών, υποψήφια των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Χέλεν Μόργκαν, που απέσπασε το 47% των ψήφων. «Η χώρα μας κραυγάζει αναζητώντας ηγεσία. Μπόρις Τζόνσον, δεν είσαι ηγέτης».

Για την συντηρητική Telegraph, το αποτέλεσμα σοκ αποτελεί ταπείνωση για τον Μπόρις Τζόνσον.

«Η καταστροφική κατάρρευση της υποστήριξης προς τους Συντηρητικούς (…) θα τρομοκρατήσει πολλούς συντηρητικούς βουλευτές και κινδυνεύει να εγείρει ερωτήματα για το μέλλον του Τζόνσον», προειδοποιεί η εφημερίδα The Guardian.

«Το αποτέλεσμα αυξάνει την πίεση στον πρωθυπουργό, που έχει ήδη περάσει επώδυνες εβδομάδες στο Γουέστμίνστερ», γράφουν οι Times.

Για την Daily Mail, ο Μπόρις Τζόνσον ζει έναν «εφιάλτη πριν από τα Χριστούγεννα» και η εκλογική ήττα αποκαλύπτει «υψηλό επίπεδο της δημόσιας οργής κατά του πρωθυπουργού».

“Αν ο πρωθυπουργός αποτύχει, τότε ο πρωθυπουργός φεύγει”

«Οι ψηφοφόροι του Βόρειου Σρόπσερ απηύδησαν», παραδέχθηκε στο SkyNews ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Ολιβερ Ντάουντεν. «Πιστεύω ότι ήθελαν να μας στείλουν ένα μήνυμα και εμείς το ακούσαμε δυνατά και καθαρά».

«Πρέπει να αντιμετωπισθεί ως δημοψήφισμα για τις επιδόσεις του πρωθυπουργού», δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής Ρότζερ Γκέιλ, επικριτής του Μπόρις Τζόνσον, στο BBC.

«Το Συντηρητικό Κόμμα έχει την φήμη ότι δεν κρατά αιχμαλώτους. Αν ο πρωθυπουργός αποτύχει, τότε ο πρωθυπουργός φεύγει».

Η συμπληρωματική εκλογή για την έδρα του Νορθ Σρόπσερ προκλήθηκε από την παραίτηση του συντηρητικού βουλευτή Οουεν Πάτερσον που αναγκάσθηκε σε παραίτηση για υπόθεση σύγκρουσης συμφερόντων. Για να καλύψει τον βουλευτή του και να αποφύγει την παραίτηση, ο Μπόρις Τζόνσον προχώρησε σε ατόπημα προσπαθώντας να τροποποιήσει τους πειθαρχικούς κανόνες. Και αυτό προστέθηκε σε μία σειρά σκανδάλων και κρίσεων που βομβαρδίζουν τον πρωθυπουργό εδώ και εβδομάδες.

Επιπλέον, ο βρετανικός Τύπος δημοσίευσε φωτογραφία του Μπόρις Τζόνσον να φιλοξενεί, περιστοιχισμένος από τους συνεργάτες του, χριστουγεννιάτικο κουίζ στην Ντάουνινγκ Στριτ, επιδεικνύοντας επίμονη περιφρόνηση των περιοριστικών μέτρων, την ώρα που η κυβέρνηση είχε καλέσει τους Βρετανούς να περιορίσουν δραματικά τις κοινωνικές τους επαφές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα