Βρετανία: Συνελήφθη σε νεκροταφείο ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με βαλλίστρα

Διαβάζεται σε 3'
Συνελήφθη ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με βαλλίστρα
Συνελήφθη ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με βαλλίστρα στη Βρετανία PRINTSCREEN / SKYNEWS

Εντοπίστηκε ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με βαλλίστρα, με θύματα τη σύζυγο και τις δύο κόρες σχολιαστή του BBC.

Τέλος στο ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές για τον εντοπισμό του 26χρονου δράστη της τριπλής δολοφονίας με βαλλίστρα με θύματα τη σύζυγο και τις δύο κόρες του σχολιαστή του BBC, Τζον Χαντ, που συντάραξε τη βρετανική και παγκόσμια κοινή γνώμη.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης Κάϊλ Κλίφορντ εντοπίστηκε στο νεκροταφείο Lavender Hill στην περιοχή του Enfield στο βόρειο Λονδίνο, μετά από τις σαρωτικές έρευνες των αρχών, οι οποίες τον αναζητούσαν στις περιοχές του Hertfordshire ή του βόρειου Λονδίνου.

Πλάνα του Sky News κατέγραψαν μάλιστα τη στιγμή που αστυνομικοί τον μεταφέρουν με φορείο.

Ο 26χρονος Κάϊλ Κλίφορντ, δράστης της τριπλής δολοφονίας στη Βρετανία
Ο 26χρονος Κάϊλ Κλίφορντ, δράστης της τριπλής δολοφονίας στη Βρετανία 2024 Hertfordshire Police/via AP

 

“Έπειτα από εκτεταμένες έρευνες, ο ύποπτος εντοπίστηκε και δεν αναζητείται κανείς άλλος επί του παρόντος” ανέφερε η επιθεωρήτρια Τζαστίν Τζένκινς, της τοπικής Μονάδας Σοβαρών Εγκλημάτων Bedfordshire, Cambridgeshire και Hertfordshire.

“Είχαμε έναν συντριπτικό αριθμό κλήσεων και θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στα μέλη του κοινού που επικοινώνησαν μαζί μας. Εξακολουθούμε να απευθύνουμε έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες ή υλικό να επικοινωνήσει απευθείας με την αστυνομία και να μην σχολιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την εξέλιξη της υπόθεσης”, πρόσθεσε.

Η τριπλή δολοφονία των γυναικών, πιστεύεται σύμφωνα με την αστυνομία πως ήταν ένα στοχευμένο περιστατικό καθώς τα τρία θύματα, η 61χρονη Κάρολ Χαντ και οι δύο κόρες της ηλικίας 25 και 28 ετών, Χάνα και Λουίζ Χαντ, φέρεται πως γνώριζαν τον δράστη. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η τελευταία διατηρούσε στο παρελθόν σχέση με τον 26χρονο Κλίφορντ.

Ο Κάϊλ Κλίφορντ εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας του δημοσιογράφου στο Ashlyn Close του Bushey, έδεσε και σκότωσε με βαλλίστρα τις τρεις γυναίκες, οι οποίες εντοπίστηκαν σοβαρά τραυματισμένες, όμως λίγη ώρα αργότερα υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Ακούστηκαν ουρλιαχτά από το σημείο της δολοφονίας

Επικαλούμενο μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, το Sky News μεταδίδει πως από το σπίτι όπου οι τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ακούστηκαν κραυγές πριν επικρατήσει το “απόλυτο χάος“.

Η 46χρονη, η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε ότι μεταξύ 6.30μμ και 7μμ χθες το βράδυ άκουσε κάτι που έμοιαζε σαν “κάποιος να ουρλιάζει. Έλεγα ‘αυτό είναι σίγουρα μια γυναίκα που ουρλιάζει’ και μέσα σε 15 λεπτά επικράτησε το απόλυτο χάος”,

Περιέγραψε πώς ένοπλοι αστυνομικοί φώναζαν στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και “ουσιαστικά μας κλείδωσαν” πριν φτάσουν στο σημείο ασθενοφόρα, ελικόπτερα και πάνω από δώδεκα ακόμη περιπολικά. “Είναι πολύ αγχωτικό να σκέφτεσαι ότι αυτό συνέβη σε τόσο κοντινή απόσταση και κανείς μας δεν το γνώριζε και κανείς μας δεν μπορούσε να βοηθήσει”, είπε η γυναίκα και πρόσθεσε: “Είναι απολύτως τραυματικό, νομίζω, για την οικογένεια που εμπλέκεται, για όλους“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα